Kliner til med fire nye år

Høyre har gjort et brakvalg, og er den suverene vinneren i Oslo.

Fabian Stang

Fabian Stang (H) møtte sin tilhengerskare på Ballroom i Oslo. Her får kona Catharina Munthe sin del av oppmerksomheten.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Over hundre tusen Oslo-borgere er enige. De mener at Høyre er best skikket til å lede hovedstaden de neste fire årene.

Enda er det noen stemmer som ikke er talt opp, men alle tallene peker i samme retning. Folk ønsker at Fabian Stang skal fortsette som ordfører.

– Blir det gode tall utover kvelden kan dere feste og stå på, sa en entusiastisk Stang til en like entusiastisk tilhørerskare på Høyres valgvake i Oslo.

35,7 prosent av alle stemmene har gått til Høyre, noe som er et byks på hele 10,4 prosentpoeng siden valget for fire år siden.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fabian Stang

35,7 prosent av alle stemmene har gått til Høyre, noe som er et byks på hele 10,4 prosentpoeng siden valget for fire år siden.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Venstre større enn Fremskrittspartiet

Selv med et Høyre som overgår alle forventninger, er situasjonen på den borgerlige fløyen fremdeles uavklart.

Fremskrittspartiet er mer enn halvert, og går tilbake 7,3 prosentpoeng til 7,1 prosent. Dermed blir Venstre det neste største partiet på borgerlig side med 8,0 prosents oppslutning.

Forholdet mellom Venstre og Fremskrittspartiet har vært kaldt lenge, og ble ikke bedre da Venstre gikk ut og lovte at Fremskrittspartiet ikke ville få ordføreren i Oslo.

Miljøpartiet inne

Av de store partiene er det bare Høyre og Arbeiderpartiet som får økt oppslutning. Arbeiderpartiet går 3,5 prosentpoeng fram, og lander på 33,3 prosent.

Miljøpartiet De Grønne har fått sitt gjennombrudd i Oslo, og er inne i bystyret med ett mandat. De gikk fram 1,7 prosentpoeng, og er bare noen hundre stemmer bak Kristelig folkeparti.

Se alle detaljene fra Oslo her!

Hva synes du om årets kommune- og fylkestingsvalg?