Klatret opp på taket på bil i fart på E6

To personer gjennomførte en livsfarlig manøver på E6 gjennom Østfold. – Det kan bare beskrives som galskap, sier politiet.

– Det er galskap, de risikerer livet. Det er sjåføren av bilen som har ansvaret for både bil og passasjerer. Dette er en veldig stygg sak, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til NRK.

Bilen med de to våghalsene kjørte sørover på E6 ved Moss da den dramatiske hendelsen skjedde. De to klatret opp på taket av bilen og klamret seg fast, mens bilen fortsatte å kjøre i venstre fil.

Etter noen sekunder klatret de to tilbake inn i bilen gjennom sidevinduene. Ifølge et vitne NRK har snakket med så det ut som at de byttet plass på taket.

– Det var nok ikke gamle guttene. Jeg ble veldig paff og nervøs, og lurte egentlig på hva de drev med. Det er helt sinnssykt.

Det var VG som først skrev om hendelsen. De har også fått et bilde av de to som sitter på taket.

– Liv kunne gått tapt

Ifølge vitnet valgte de andre bilene på motorveien å bremse ned og lage god plass rundt bilen med de to i tilfelle noe skulle gå galt.

– Det var mange biler rundt. Det er vanskelig å si akkurat hvor fort det gikk, men det er jo en motorvei, så det gikk unna.

Operasjonsleder Sandberg sier at politiet jobber med å identifisere bilen for å finne føreren.

– Hvis vi kommer tak i vedkommende, så blir det i hvert fall førerkortbeslag og en alvorlig reaksjon. Det kunne gått liv tapt hvis de hadde falt av bilen, sier han.

Laster Twitter-innhold