Klart for byggvarekrig

Nå kan du velge og vrake.

Kay Evensen
Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Byggvarehusene må kjempe om både kunder og ansatte, når det rustes til byggvarekrig i Buskerud. 

 Søta bror

Det går mot lysere tider for deg som planlegger å pusse opp hjemme eller bygge flunkende nytt. Om en måneds tid åpner byggvaregiganten Bauhaus ved Liertoppen, men nå skal tyskerne få konkurranse av søta bror.

Svenske Byggmax har søkt Drammen kommune om byggetillatelse i Kobbervikdalen i Drammen. Ansvarlig for Byggmax i Norge, Jon Ola Stokke føler seg rimelig sikker på at kommunen godkjenner planene.

- Vi har ambisjoner om å åpne dette tidlig i juli. Vi har veldig tro på Drammen som marked, og vårt konsept er så unikt at det er det plass til blant de andre aktørene, sier han.

Lys fremtid

Nå blir konkurransen knallhard på byggvaremarkedet. Om drøye seks uker åpner Kay Evensen, administrerende direktør for Bauhaus i Norge, dørene på byggvarehuset ved Liertoppen.

- Vi kjenner styrkene og svakhetene. De som vil tjene på at vi kommer inn i markedet er kundene, sier Evensen.

Byggvarehusene i området er forberedt på den tøffe konkurransesituasjonen som nå oppstår. Maxbo i Lier bygger ut sine lokaler, de skal annonsere mer og forbedre kundeservicen.

Mens Montèr har nettopp startet byggingen av et nytt varehus på Brakerøya som skal stå ferdig til høsten. Sjefen for Montèr i Buskerud Tom Søgård ser også svært lyst på fremtiden.

- Vi synes det er sunt med konkurranse. Vi har tro på egne prosjekter og går inn i Drammen med positive og optimistiske øyne, sier Søgård.

Kamp om ansatte

Ikke bare må byggevarehusene konkurrere om kundene, de må også konkurrere om arbeidskraften i en tøff tid. Dette bekymrer ikke byggvarehusene. Kay Evensen i Bauhaus har de fleste på plass.

- Jeg har blitt overrasket over hvor god respons vi har hatt på annonsene våre. Vi har alle som skal ha heltidsstillinger på plass, sier han.