Klager på toaletter og lokaler

Men fortsatt vil mange pasienter anbefale Sykehuset Østfold til andre.

Sykehuset Østfold, Fredrikstad
Foto: Rainer Prang / NRK

Årets pasientundersøkelse ved Sykehuset Østfold viser at det er flere misfornøyde pasienter i år enn i fjor. Økningen er ikke stor, men sykehusdirektør Leiv Kvale tar uansett tilbakemeldingene på alvor.

- Jeg tror vi aldri vil å oppleve at alle pasientene er 100 prosent fornøyd, men det er klart vi må forbedre oss på noen områder. Og det jobbes det intenst med hele tiden, sier Kvale til NRK Østfold.

Gamle lokaler

Over 5000 pasienter, eller pårørende på vegne av pasienter, svarte da Sykehuset Østfold gjennomførte årets undersøkelse.

Blant annet var flere pasienter misfornøyd med renhold, toalettforhold og maten enn i fjor. At det er lokalene, og da særlig i Fredrikstad som får gjennomgå, er ikke overraskende for sykehusdirektøren.

- Sykehuset i Fredrikstad er gammelt og nedslitt. Det er ikke forenlig med moderne og effektivt sykehusarbeid, men heldigvis vet vi at dette vil endre seg på sikt. Et nytt sykehus vil være et betydelig løft, og gi en helt annen hverdag for pasienter og ansatte, sier Kvale.

Anbefales

Men selv om pasientene er lite fornøyd med lokalitetene og maten, er det andre ting ved undersøkelsen direktøren fester seg ved. Ni av ti pasienter vil anbefale SØ til andre og akkurat det er musikk i direktørens ører.

- Det er sterkt og veldig bra. Dette er jo pasienter som selv har opplevd og brukt sykehuset, så det er hyggelig, sier Kvale til NRK Østfold.