Kjørte til polet med tre promille

To ganger i løpet av tre måneder ble 56-åringen tatt for promillekjøring. Begge gangene var formålet med kjøreturen å besøke Vinmonopolet.

Promilletest

To ganger ble mannen stanset av politiet i forbindelse med handleturer til Vinmonopolet.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Mannen møtte for Heggen og Frøland tingrett i forrige uke. I retten tilstod han at han hadde kjørt bil i påvirket tilstand to ganger i fjor.

Den første kjøreturen fant sted kvelden før 17. mai. Da hadde han funnet ut at han måtte innom Vinmonopolets utsalg. På veien fylte han drivstoff. På turen videre mot Mysen ble han stanset av politiet.

Høy promille begge gangene

Før kjøringen hadde han drukket en del øl. Blodprøven som ble tatt en time etter at han ble stanset viste at han hadde i overkant av tre promille alkohol i blodet. Han godtok samme dag at politiet beslagla førerkortet hans.

En tirsdag i slutten av juli hadde mannen også drukket en del øl da han fant ut at han skulle på polet. Denne gangen kjørte han til Vinmonopolets butikk i Askim. På vei hjem fra Askim ble mannen stanset av politiet. En utåndingsprøve som ble tatt, viste at mannen hadde tilsvarende 2,7 promille.

Betinget dom

I retten forklarte mannen at han forstår at han har alkoholproblemer. Etter kjøringen i mai hadde han forsøkt å få plass på avrusing, men han måtte vente på innleggelse. Han fortsatte å drikke, og i august ble han brakt til sykehus med ambulanse etter å ha drukket for mye.

Påtalemyndigheten foreslo fengsel i 50 dager for 56-åringen, og at dommen blir gjort betinget på det vilkår at mannen gjennomfører et program mot ruspåvirket kjøring.

Heggen og Frøland tingrett var enig i forslaget. Mannen er i tillegg dømt til å betale en bot på 15.000 kroner og mister retten til å kjøre bil i tre år. Mannen har vedtatt dommen.