Kjøreskolebil sto flomfast i to timer

Det kraftige nedbøret på Østlandet skaper problemer i Oslo. I Lilloseterveien ble en kjøreskolebil stående fast i over to timer med vann godt opp over dørene fordi en bekk hadde oversvømt veien.

En kjøreskolebil kjørte seg fast i en stor vanndam i Lilloseterveien i Oslo. De ble hentet ut av bilen av politiet etter over to timer.

STOR VANNDAM: En kjøreskolebil ble stående fast i over to timer med vann opp over døren i Lilloseterveien. En overfylt bekk hadde nemlig gjort veien til en stor, dyp vanndam.

Harmohinder Singh

Harmohinder Singh kjørte seg fast i vannet som hadde rent utover Lilloseterveien.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Fredag formiddag kjørte Harmohinder Singh inn Lilloseterveien for å sette fra seg bilen på parkeringsplassen innerst i veien for å gå tur i skogen.

Det skulle han ikke gjort. For bekken som går ved siden av veien hadde blitt til en elv som følge av det kraftige regnværet som har herjet de siste dagene.

Der med kjørte Singh seg fast i vannet som hadde rent ut i Lilleseterveien. Han fikk heldigvis dyttet bilen ut av den store vanndammen og over på den andre siden.

Like etter kom en kjøreskolebil. Kjøreskolelæreren og eleven var ikke like heldige som Singh. De ble stående fast i to timer med vann godt opp over dørene.

– Da politiet kom til stedet var det flere biler som satt fast fordi vannet hadde økt så mye. Vi fant en kjøreskolebil der en lærer og en elev satt fast og kom seg ikke ut, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NRK.

Kjøreskolelæreren ringte etter en bilberger da de satte seg fast, men den kom aldri. Derfor måtte politiet redde dem ut etter over to timer.

– Vi er der og bistår brannvesenet med å sikre bilene som er der. Vi vurderer å vasle kommunen slik at de kan sjekke om vannet påvirker andre ting, sier Stokkli.

Ulykke

Brannvesen og politi er på stedet og sikrer bilene.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK