Hopp til innhold

Katolske barn mobbes

Katolske barn mobbes på skolene i Østfold etter den siste tidens overgrepssaker. - Det er flaut å være katolikk nå, sier ungdomsskoleelev.

Ania Raszkowska

Ania Raszkowska sier det er ubehagelig hver dag å måtte diskutere overgrep i den katolske kirken på skolen.

Foto: Birger Kjølberg

Sogneprest for den katolske kirken i Askim og Moss, Piotr Sylwester Pisarek, forteller til Smaalenenes Avis at han har fått flere henvendelser fra katolske barn som sier at både deres lærere og medelever snakker nedlatende om katolikker.

– Bør la være å såre barn og unge

– Vi har samtaler med barna, og vi spør dem hvordan de opplever det som skjer nå. Noen katolske barn har blitt lei seg når noen på skolen har brukt det mot dem. Særlig voksne bør tenke seg om og ikke såre barn og unge på grunn av troen deres. De bør la være å ironisere over trossamfunn, sier Pisarek.

Ungdomsskoleelev Ania Raszkowska, som selv er katolikk, synes det er ubehagelig at det snakkes så mye om overgrep i den katolske kirken for tiden.

– Flaut å snakke om dette hver dag

– Jeg synes det er litt flaut når vi snakker i klassen om det som har skjedd. Vi har snakket om dette i klassen nesten hver dag, at det er mye pedofili i den katolske kirken på grunn av sølibatskravet for prestene, sier hun

Selv har hun ikke opplevd å bli mobbet, men hun synes det er leit at det skjer.

– Det synes jeg er dumt, for de har jo ikke gjort noe galt. De har ikke skyld i dette, så hvorfor skal de bli mobbet? Det synes jeg er dårlig gjort, sier Raszkowska.