Kan ikke love at Østfoldbanen er åpen i morgen tidlig

Lange køer og kaos preget Oslo S onsdag ettermiddag. Jernbaneverket sier Østfoldbanen tidligst kan åpne torsdag morgen.

Oslo S onsdag ettermiddag

LANGE KØER: Slik så det ut onsdag ettermiddag på Oslo S. Dersom Østfoldbanen ikke åpner igjen i løpet av natten kan det blir lignende tilstander også torsdag morgen.

Foto: Maria Nakken / NRK

Buss for tog preger Oslo S etter at deler av Østfoldbanen mellom Kolbotn og Ski ble stengt onsdag formiddag. Årsaken er et godstog som sporet av ved Oppegård stasjon.

Jernbaneverket jobber nå på spreng for å reparere skadene som godstoget påførte skinnene.

– Banen åpner tidligst i morgen tidlig. Vi tør ikke love noe utover det, sier pressevakt i Jernbaneverket, Ragnhild Aagesen.

Har bedt politiet om hjelp

En av grunnene til de lange køen på Oslo S onsdag ettermiddag var, ifølge Håkon Myhre i NSB, at bussene ikke kom seg helt inn til stasjonen på grunn av trafikkork i Bjørvika.

NSB har derfor kontaktet politiet og bedt dem om hjelp til å dirigere trafikken hvis banen fortsatt er stengt torsdag morgen.

Skader på flere hundre meter

Godstoget var på vei fra Ski til Oslo S da en av vognene sporet av ved Oppegård stasjon. Vognen står nå og sperrer begge sporene på banen. Den kan ikke løftes på plass før skadene på svillene, på en sporveksel og på selve vognen er reparert.

– Det er skader på sporveksel og sviller på en strekning på et par hundre meter. Vi må skifte masse infrastruktur, så det tar en stund å reparere dette, sier Aagensen.

Dessuten tok det en stund før arbeidet kunne settes i gang fordi Havarikommisjonen måtte gjøre sine undersøkelser på stedet først.

Togavsporing på Oppegård stasjon.

SPORET AV: Det var den tredje vognen etter lokomotivet som sporet av onsdag formiddag.