Kan ikke bevise skyld

Henlegger saken der en polititjenestemann ble hardt skadd i en motorsykkelulykke.

Ulykke

Ulykken skjedde her i Rosenkrantzgata i Drammen.

Foto: Svein Alfredsen / NRK

Ifølge Spesialenheten for politisaker kan det ikke bevises at noen kjørte uaktsomt, da en 32 år gammel polititjenestemann kolliderte under utrykning i Rosenkrantzgata i Drammen 9. september 2008.

Polititjenestemannen ble hardt skadd i sammenstøtet.

Les mer: Politimann alvorlig skadd

Se: Politimann skadet i ulykke

Våknet opp lam

Det var under utrykning etter en ransalarm at 32-åringen fra Søndre Buskerud politidistrikt kolliderte med en varebil i Rosenkrantzgata rett ved Fylkeshuset. Alarmen viste seg senere å være falsk.

Polititjenestemannen forsøkte å bremse opp, fikk skrens og ble kastet av motorsykkelen og inn i fronten på varebilen. Han fikk alvorlige bruddskader i kjeven, kragebein, ribben og rygg.

32-åringen våknet opp lam fra brystet og ned.

Automatisk gransking

Spesialenheten hos politiet har nå vurdert om ulykka skjedde som følge av at politibetjenten eller føreren av varebilen kjørte uaktsomt.

Konklusjonen er at det ikke er nok opplysninger i saken som skulle tilsi at noen av dem var skyld i ulykka. Granskningsutvalget har dermed henlagt saken.

Spesialenheten for politisaker gransker automatisk saker der noen personer blir alvorlig skadet som følge av politiaktivitet, uavhengig av om det er grunn til å mistenke noe straffbart.