– Nortura Rakkestad blir trolig hovedanlegg

Nye fremtidsplaner kan sørge for 115 nye arbeidsplasser hos Nortura Rakkestad.

Nortura i Rakkestad

Nortura i Rakkestad kan få 115 nye arbeidsplasser.

Foto: Pål Andersen

Konsernets nye framtidsplaner går ut på et kyllingslakteri i Rakkestad, og at anlegget i Hærland rendyrkes som kjøttpakkesenter. Det kan bety 115 nye arbeidsplasser i Rakkestad, og omstilling for 120 ansatte i Hærland.

Nyheten blir tatt godt imot av Rakkestads ordfører Peder Harlem, som er både lettet og fornøyd.

– Jeg er både veldig stolt og glad for at Nortura nå innstiller på at Rakkestad-anlegget skal videreutvikles til et kyllingslakteri, og at anlegget skal være et hovedanlegg for Norturas slaktervirksomhet på Østlandet, sier han.

Les også:

Behov for større arealer

I forslaget fra oktober var det foreslått å utrede Nortura Hærland med nytt slakteri som framtidig knutepunkt for Østlandet. Konsernsjefen i Nortura foreslår nå i stedet at slakteriet videreføres ved Nortura Rakkestad.

Les også:

Årsaken er behovet for større arealer enn tidligere beregnet for kjøttpakkesenteret som skal være i drift på Hærland vinteren 2012 med rundt 75 nye arbeidsplasser.

– Tyngdepunktet for kylling på Østlandet blir fortsatt i Østfold. Nå rendyrker vi Hærland til å bli et effektivt og innovativt senter for å pakke fersk kjøtt for vår samarbeidspartner. Kalkunskjæring vil bestå ved Hærland mens Nortura Rakkestad som er to mil unna videreutvikles til en lønnsom og integrert kyllingfabrikk med slakting og skjæring, sier konsernsjef Geir Olav Opheim.