Kaffetørste innbruddstyver knuste ruta

Tyvene lot svindyrt utstyr bli igjen, men stjal med seg 25 poser kaffe fra Sør-Amerika.

Innbrudd Tim Wendelboe

KNUST: Tyvene kastet denne steinen gjennom inngangspartiet på kaffebrennneriet Tim Wendelboe i Oslo.

Foto: Gøril Furu / NRK

– Det var litt av en sjokkmelding å våkne opp til, sier daglig leder Stephanie Holm ved kaffebrennneriet Tim Wendelboe i Oslo til NRK.

Innbrudd Tim Wendelboe

INNBRUDD: Slik så det ut da daglig leder Stephanie Holm kom på jobb fredag morgen.

Foto: Stephanie Holm

Det var ved 06-tiden fredag morgen at hun fikk en telefon fra sjefen sjøl, Tim Wendelboe, som er på kaffetur i Colombia for øyeblikket. Han var blitt kontaktet av politet, som kunne informere om at tyver hadde kastet en stein gjennom brenneriets inngangsparti.

– Da jeg kom dit var det glass over alt. Politiet var allerede på stedet, sier Holm.

Stjal søramerikansk kaffe

Det populære brenneret som ligger på Grünerløkka i Oslo er en av de få, veldig små aktørene som brenner kaffen selv. Men espressomaskiner til tusenvis av kroner, datautstyr og annet av verdi så ikke tyvene ut til å være interessert i.

– Jeg fikk en liste av Tim med utstyr jeg skulle sjekke om var stjålet. Men de hadde bare tatt 25 poser søramerikansk kaffe.

Ifølge Holm koster det rundt 130 kroner per pose.

– Det er veldig god kvalitet på den kaffen altså, men vi er selvsagt bare glad for at de ikke tok noe mer. Dermed kunne vi heldigvis servere morgenkaffe til kundene våre som vanlig.

Forholdet er anmeldt til politiet.

Annica Allvin og Caroline Rødvik

HVA VIL DU HA? Annica Allvin og Caroline Rødvik kunne servere kaffe til sine kunder fredag, på tross av nattens innbrudd.

Foto: Gøril Furu / NRK