Hopp til innhold

Kadra-siktede slippes fri

Politiet vil ikke be om fortsatt varetektsfengsling av de to somaliske mennene på 20 og 21 år som er siktet i Kadra-saken.

Kadra Yusuf
Foto: NRK

- Vi føler vi har fått vite det vi kan få vite av dem, og de løslates i Kadra-saken. En av mennene blir imidlertid etter alt å dømme overført til soning av en annen dom, sier politiadvokat Kåre Solvoll i Oslo politidistrikt til NTB.

Han er påtaleansvarlig i Kadra-saken, og sier han vil forsøke å få saken prøvet for domstolen så snart som mulig.

Siktes for rasisme

De to somaliske mennene har sittet varetektsfengslet i to uker, siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpede omstendigheter etter overfallet på Kadra Yusuf (26) natt til torsdag 12. april.

Politiet har også siktet mennene for brudd på rasismeparagrafen, som rammer den som offentlig setter fram en diskriminerende eller hatefull ytring.

Ifølge Kadra har overfallet sammenheng med hennes uttalelser om Koranens kvinnesyn.

- Klar sammenheng med uttalelser

Også politiet mener det er en klar knytting mellom det Kadra har sagt i mediene, og overfallet på henne.

Årsaken skal være at Kadra tidligere i uken utfordret kvinnesynet i Koranen i et intervju med magasinet WHERE2GO, som ble sitert i VG tirsdag 10. april.

Kadra sa til gratisavisen at Koranens syn på kvinner burde tolkes på nytt fordi den gir liten plass til den moderne kvinnen.

 

Også tre kvinner er siktet i forbindelse med overfallet. Politiet ønsket å fengsle to av dem, men fikk avslag av Høyesteretts kjæremålsutvalg.