Justin Bieber og Ariana Grande i samarbeid med norske Cashmere Cat

Flere av verdens største stjerner er med på klimasangen «Earth», som er produsert av norske Magnus August Høiberg.

Music-Lil Dicky

Sangen heter "Earth" og inntektene skal gå til organisasjoner som fokuserer på klimakrisen.

Foto: AP

Den nye singelen ble sluppet natt til fredag i USA. Til sammen 32 artister er med i musikkvideoen.

Blant dem finner man stjerner som Justin Bieber, Ariana Grande, Snoop Dogg, Shawn Mendes, Miley Cyrus, Ed Sheeran, og Backstreet Boys.

Musikkvideoen begynner med nyhetsinnslag om ekstrem varme og fjorårets storbrann i California som kostet 80 menneskeliv, før artistene dukker opp som animerte dyr.

Videoen er allerede sett 13 millioner ganger på Youtube, og har 1,3 millioner avspillinger på Spotify.

Innsamlingsaksjon

Utvalgte organisasjoner som fokuserer på klimaendringer, energikrisen og bærekraftig landbruk vil få deler av inntektene fra sangen og musikkvideoen, heter det i en pressemelding.

– Klimakrisen foregår akkurat nå. Jo flere som strømmer denne sangen, jo mer penger kan vi samle for saken. La oss redde jorda, sa Lil Dicky da han ble intervjuet av Jimmy Kimmel torsdag.

En av stjernene som også er med i musikkvideoen er skuespilleren Leonardo DiCaprio. Han har lenge vært en forkjemper for grønn teknologi og klimatiltak, og ifølge Halden Arbeiderblad vil organisasjon hans, Leonardo DiCaprio Foundation få inntekter fra sangen.

– Dere er jordas siste og beste håp. Vi ber dere den beskytte den. Hvis ikke vil vi, og alle levende ting på kloden, være historie, sa han til FNs generalforsamling i 2016.

Leonardo DiCaprio i ny hitsang

Skuespilleren Leonardo DiCaprio er også med i musikkvideoen, i en animert versjon av en klassisk scene fra filmen «Titanic."

Foto: Faksimile / YouTube

Fra Halden til Hollywood

31 år gamle Magnus August Høiberg, best kjent under artistnavnet Cashmere Cat, produserte låten sammen med Benny Blanco.

I 2017 vant Høiberg Spellemannprisen for årets popsolist, og året etter var han produsent på album med stjerner som Kanye West og Nas.

Han produserte også Benny Blanco’s debutsingle «Eastside», som ble en global hit og gikk til førsteplass på den offisielle singellisten i Storbritannia i september 2018.

– Magnus har opplevd mange høydepunkt de siste årene, men alle har vært forskjellige. Så også denne gangen. Førsteplassen på den engelske singlelista betyr at låten Magnus er med i, ligger på toppen i et av de viktigste musikkmarkedene i verden, sa Cashmere Cats norske manager, Vegard Waske til Halden Arbeiderblad den gang.