Hopp til innhold

– Jeg ser at de skyter opp i lufta

Julie satt på McDonalds på den andre siden av gata, da en jente plutselig skrek «Det er et ran!».

Øyenvitne Julie Can var i en restaurant over gaten fra gullsmeden da hun ble vitne til ranet.

Politiet fikk melding om at gullsmedforretningen på Grønland i Oslo ble ranet kl 11.58. Fire minutter senere sto fluktbilen i brann i Heimdalsgata like ved.

Ingen ble fysisk skadd under ranet, men mange vitner forteller at folk ble sjokkerte og veldig redde.

– Ingen er fysisk skadd, men når dette skjer på en tidlig ettermiddag i Oslo sentrum, med hundrevis av folk rundt, så skjønner vi at skadepotensialet har vært svært, sier innsatsleder Tore Barstad.

– Så disse folka her, de skal vi ta.

Inne på restauranten ble folk helt sjokkerte, forteller Julie. Selv begynte hun å gråte.

Gjennom vinduet så Julie ranerne avfyre skudd, før de gikk inn i forretningen. Hun forteller at alt gikk veldig fort.

– De kom tilbake veldig fort. Jeg hørte masse skrik, og så kaster de noe inn i bilen og hopper inn og kjører veldig fort, sier hun.

Jakter på fire væpnede menn

Politiet har så langt ikke gjort funn som tyder på at det ble avfyrt skudd inne i forretningen under ranet. Nå jakter de på fire væpnede menn med alt tilgjengelig mannskap.

– De relativt unge gjerningsmennene skal ha beveget seg til fots eller i bil mot retning Botanisk hage på Tøyen, sier innsatsleder Tore Barstad.

Innsatsleder Tore Barstad om ranet.

Under selve ranet hadde ranerne mørke klær, og dekket seg til med finnlandshetter eller dykkermasker. Politiet tror de har flyktet videre mot Botanisk hage på Tøyen etter at de satte fyr på fluktbilen.

De er beskrevet som relativt unge, og som søreuropeiske, albanske eller persiske av vitner. De skal ha hatt på seg olabukser, og grå eller mørkegrå jakker.