Jon Knudsen legger opp

Den tidligere landslagskeeperen gir seg etter 20 år mellom stengene.

– Det er selvfølgelig litt spesielt. Jeg har brukt lang tid på å finne ut av dette, og det er med litt skjelven stemme jeg nå sier at det er stopp, sier en åpenhjertig Jon Knudsen til NRK.no.

Den tidligere landslagskeeperen kom til Fredrikstad fra Stabæk før årets sesong, men har nå blitt enig med klubben om å løses fra kontrakten.

Samtidig legger han hanskene på hylla

– Det er en totalpakke her som innebærer familie, motivasjon, at man ikke føler at man er i den formen man bør være, og heller ikke klarer å komme i den formen. Det er frustrerende når man trener mye og allikevel kjenner at man ikke henger med på nivået, sier han.

Vil bidra ut sesongen

Knudsen hadde opprinnelig kontrakt ut neste sesong, men sier at han har kommet til en god løsning med klubben.

– Det har overhodet ikke vært noen problemer med klubben. Vi kom raskt i en god dialog og fant en god løsning på dette.

Etter å ha vært 12 år i Stabæk, og det norske landslagets ubestridte førstevalg mellom stengene for kun to år siden, har det gått trått for keeperen.

Knudsen startet som førstekeeper for FFK, men har blitt henvist til benken den siste tiden. Totalt står han med 12 kamper for de rødhvite.

– Jeg er klar for å bidra ut denne sesongen, men det er kun hvis Jon (Masalin) blir skadet. Jon er en bedre keeper enn meg per dags dato, så jeg har ikke noen betenkeligheter med at det er han som spiller, sier Knudsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jon Knudsen

Jon Knudsen i aksjon med feiekosten på Alfheim, under kampen mellom Fredrikstad og Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

20 år med opp- og nedturer

Jon Knudsen startet karrieren i Leirsund IL, før turen gikk videre til Lillestrøm i 1993. Debuten for LSK er et av høydepunktene i en lang karriere.

– Da jeg debuterte for Lillestrøm i 1993 var jeg 18 år gammel, det var stort. Selv om vi tapte 3–4 mot Ham Kam, så er det en artig ting å tenke tilbake på.

Han spilte også for Strømsgodset, Skjetten, Kongsvinger og danske FC Midtjylland, før han i 2000 gikk til Stabæk.

Der opplevde han sin beste periode på fotballbanen og fikk med seg 285 kamper, ett seriegull, ett sølv, tre bronsemedaljer og landslagsdebut, før han gikk videre til Fredrikstad etter 12 år.

Totalt fikk han 20 kamper for det norske landslaget.

– 2008 er også veldig spesielt, da jeg både blir seriemester, kommer til cupfinalen og debuterte på landslaget. Jeg har holdt på i nesten 20 år og det har vært mange oppturer og nedturer, men jeg er strålende fornøyd med karrieren min, sier Knudsen.

Ser for seg fremtid som keepertrener

Erfaringene fra en lang karriere på fotballbanen ønsker han å ta med seg videre inn i en mulig trenerkarriere.

– Jeg har veldig lyst til å jobbe som keepertrener. Jeg føler at det er der jeg har mest å bidra med.

Hvilket nivå ser du for deg?

– Jeg tror nok at jeg vil begynne å jobbe med ungdom og komme inn i det tankesettet som en keepertrener skal ha. Det er ikke bare lett å være keepertrener, det har jeg selv opplevd.Man kan godt være en god keeper, men utfordringen kommer når man skal lære bort. Jeg velger å ta små skritt for å bli keepertrener på seniornivå senere.