– Ei surfebølge er ei stillestående bølge. Alt vannet som kommer nedover lager en oppoverbakke, sier Terje Skulstad.
I 2013 prøvde Terje Skulstad å få til ei surfebølge lenger ned i Akerselva, ved Kunsthøyskolen på Grünerløkka.
– Men den bølga strandet til fordel for fiskeyngel, sier han.
Nå prøver han seg på en bit av Akerselva i Nydalen, der Avantor er grunneier. Han har fått eiendomsforvalteren med på laget, i tillegg til arkitektfirmaet MAD. I september var han i nytt møte med Bymiljøetaten.
– Det er fortsatt ganske mange byråkratiske kneiker å komme over. Det er mange instanser man må innom for å få tillatelse til å bygge den. Og for å i det hele tatt få en søknad så må du egentlig nesten ha gjort ferdig prosjektet.
– Der kan du stå evig
Han lister opp Ruter, Vann- og Avløpsetaten, Plan- og Bygningsetaten, Norges vassdrags- og energidirektorat og Oslomarkas Fiskeadministrasjon blant instansene som må gi tommel-opp til prosjektet.
– Men det er bare et spørsmål om tid, og hvor sta du er.
Terje Skulstad har tro på at han skal få på plass den permanente bølga i løpet av 2017.
Han har registrert Norges Elvesurferforbund i Brønnøysund-registeret for å kunne søke om økonomisk støtte, og på Facebook følger drøye 3000 personer fremdriften i gruppa «Ja til Surfebølge i Akerselva».
I den kontinuerlige surfebølga som planlegges i Nydalen skal hvem som helst kunne legge seg til og flyte på bølgetoppene.
– Hvor lenge kan man stå i ei slik bølge?
– Der kan du stå evig. Eller til det blir for lite vann til å surfe den, sier Terje Skulstad.
- Se også: Min idrett: Bølgesurfing
Arkitektfirmaet MAD har tegnet fundamentet for surfebølga og sitteområdet rundt den. Utgangen fra Nydalen T-banestasjon ser du i bakgrunnen.
Foto: Illustrasjon / Mad arkitekter