Hopp til innhold

– Han må få sjansen til å forsvare seg

Politioverbetjent Eirik Jensen anker fengslingen mandag til lagmannsretten. Han vet fortsatt ikke akkurat hva han er siktet for, sier forsvarer Jens-Ove Hagen.

Eirik Jensen

Politioverbetjent Eirik Jensen ble mandag varetektstfengslet i fire uker.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Politioverbetjent Eirik Jensen ble varetektsfengslet mandag, siktet for grov korrupsjon knyttet til en omfattende narkotikasak. Han sier selv at han er uskyldig, og begrunner anken med at det ikke finnes tilstrekkelig grunnlag for å fengsle ham.

Han ble pågrepet på vei til jobb mandag morgen i garasjen ved politihuset på Grønland, og varetektsfengslet i fire uker etter et lukket rettsmøte tirsdag.

– Over det første sjokket

Forsvarer Jens-Ove Hagen sier til NRK at han håper og tror at han vil få ut en anke i løpet av fredag.

– Min klient begynner å komme til krefter igjen etter det første sjokket da han ble pågrepet, sier Hagen.

– Nå ønsker han å bruke alle muligheter for å signalisere at han er uskyldig.

Navngitt i avhør

Eirik Jensen har vært sentral i bekjempelsen av organisert kriminalitet i en årrekke, og skal ha blitt navngitt av en av de seks siktede i en stor narkotikasak der det ble beslaglagt over 80 kilo hasj i desember i fjor.

Saken skal involvere flere personer, millionbeløp i kontanter og flere hundre kilo hasj.

Siktelsen mot ham er basert på beskyldninger fra den antatte hovedmannen i narkotikasaken, en 47 år gammel mann fra Asker, ifølge Hagen.

– Vet like lite om siktelsen

Onsdag fortalte forsvareren til NRK at Jensen ikke var konfrontert med beskyldninger om at han ifølge TV 2 skal ha mottatt millionbeløp i bytte mot opplysninger.

– Siktelsen går på at han skal ha mottatt utilbørlig eller fått en form for vinning fra én navngitt person, men ingenting mer. Generelt er siktelsen veldig vag, sa Hagen.

Torsdag sier Hagen at Eirik Jensen fortsatt ikke har fått vite akkurat hva han er siktet for, og ønsker at han blir avhørt av Spesialenheten så snart som mulig.

Da vil han blant annet kunne bli konfrontert med innholdet i klausulerte dokumenter, og få vite mer om mistankegrunnlaget mot seg.

– Han vet like lite nå, som han fikk vite da han ble avhørt forrige gang. Det tærer på ham at han ikke får konkretisert beskyldningene mot seg, og blir på et vis satt ute av stand til å forsvare seg, sier Hagen.

– I anstendighetens navn må han få sjansen til å forsvare seg.

– Ser fram til å se påståtte bevis

Siktelsen har fått stor oppmerksomhet i mediene, og det har kommet flere påstander om at det må ligge mer bak siktelsen enn at Jensen har blitt navngitt under avhør.

– Vi ser frem til å få disse påståtte bevisene som skal florere, lagt på bordet. Jeg kjenner meg ikke igjen at det skal foreligge beviser for disse beskyldningene, sier Hagen.

Politiet preget av siktelsen

Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, sier til NRK at han ikke har grunn til å tro at noen flere polititjenestemenn er involvert i saken.

Sigve Bolstad, forbundsleder i Norsk Politiforbund, fremhever at ingen er dømt i saken hvor en høytstående ansatt i Oslo-politiet er pågrepet.

– Alle er uskyldige til det motsatte er bevist, og det gjelder også politifolk, sier Bolstad, som ikke legger skjul på at det er en trist sak for politiet.