Hopp til innhold

Jaget og kjørte på syklist med bil

En sjåfør ble så sint på en syklist at hun jaget ham med bil gjennom flere kvartaler, før hun kjørte på ham. Mandag møter hun i Oslo tingrett.

Professor Dahls gate

Det var på dette gatehjørnet at kvinnen kjørte opp på fortauet og traff sykkelen med bilen.

Foto: Dang Trinh / NRK

Det var i oktober 2011 at den nå 26 år gamle kvinnen jaget en syklist for så å kjøre på sykkelen slik at syklisten falt av.

Kvinnens forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud sier til NRK at kvinnen ble sint da den mannlige syklisten i 30-årene kom borti kvinnens bil i Majorstukrysset i Oslo, men at hun ikke mente å kjøre på sykkelen.

– Hun er svært ulykkelig for dette. Det var ikke hennes mening eller tanke å kjøre på ham og hun beklager selvfølgelig hendelsen, sier Bliksrud.

Innrømmer forholdet

I retten mandag innrømmer kvinnen (26) ifølge VG å ha jaget syklisten og kjørt på ham på fortauet.

– Jeg skulle bare true ham. Jeg gasset på for å skremme ham, og kjørte opp på fortauet, forteller den tiltalte kvinnen i retten.

– Hvis jeg trodde han hadde blitt skadet eller falt av sykkelen hadde jeg aldri kjørt videre. Det var ikke meningen, sier hun.

Konfrontasjon

Kvinnen har forklart at det oppsto en krangel mellom de to etter at mannen kom borti kvinnens bil.

Da skal syklisten ha sparket i stykker speilet på bilen hennes. Hun ble da så sint at hun la seg etter syklisten i bil.

– Jeg trodde det var noen som kjørte på meg, men han sto og hamret på siden av bilen. Jeg gikk ut og bannet til ham, forteller tiltalte ifølge VG i retten.

Henrik Nikolai Bliksrud

Forsvarer Henrik Nikolai Bliksrud

Foto: Advokatfirmaet Elden

Etter å ha kjørt forbi Vestkanttorget kom de til Professor Dahls gate. Der skal kvinnen har krysset motgående kjørefelt, kjørt opp på fortauet og kjørt på sykkelen.

Risikerer å aldri få kjøre bil igjen

Syklisten falt som følge av dette av sykkelen og slo albuen i bakken. Han ble ikke alvorlig skadet.

Kvinnen skal ikke ha hatt gyldig førerkort da hendelsen inntraff. Ifølge forsvareren var førerkortet av formelle årsaker gått ut på tid.

Ifølge tiltalen kan det hende hun heller aldri vil få muligheten til å kjøre bil igjen. «Påstand om tap av føreretten, jf. vegtrafikkloven § 33 nr 1, forbeholdes nedlagt».

Statsadvokaten har tatt ut tiltalen mot kvinnen. Hun er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 228: «ved bruk av særlig farlig redskap, å ha øvet vold mot en annens person eller på annen måte fornærmet ham på legeme».

Den mannlige syklisten skal vitne senere i dag.