Ja til Bogstad Vinterparadis

Bogstad golfbane får kunstis allerede til vinteren hvis alt går entusiastenes vei.

Arkitekttegning Bogstad vinterparadis
Foto: Illustrasjon: Heggelund & Koxvold arkitekter

Oslo bystyre sa i går ja til planene om å islegge driving range’n på Bogstad golfbane fire måneder om vinteren. Det såkalte Bogstad Vinterparadis omfatter én bandybane med offisielle mål og to mindre kunstisflater.

– Det er veldig hyggelig at alle partier unntatt Rødt ser verdien av dette, sier initiativtaker Bo Callander, i stiftelsen Bogstad Vinterparadis.

– Anlegget blir til glede for barn, unge og skøyteelskere i alle aldre enten de driver organisert idrett, uorgansiert lek eller friluftsliv.

Callander viser til at store deler av nærområdet er meget positive til kunstisanlegget, og at det har samlet nærmere 9.500 støtteerklæringer.

Flomlys-frykt

For andre naboer kunne Bogstad Vinterparadis like gjerne vært kalt Bogstad Vinterhelvete.

Det har nemlig heller ikke manglet protester, både av frykt for mer biltrafikk og for at flomlyset fra anlegget skal virke sjenerende.

Bystyret valgte altså å se bort fra protestene, men siste ord er likevel ikke sagt.

Ligger i marka

Riksantikvaren protesterer mot planene av hensyn til det overordnede kulturmiljøet knyttet til Bogstad gård. Dessuten ligger Bogstad golfbane såvidt innenfor markagrensen, og saken må derfor til Miljøverndepartementet for endelig stadfestelse.

Les også: Ber om at planene legges på is

– Vi håper på rask og velvillig behandling. Vi har et hårete mål om å åpne banen til Røa Idrettslags 110-årsjubileum 11/11 2010, sier Bo Callander.