Isak (18) skal spille for Besiktas

Isak Fjell fra Fredrikstad har flyttet til Tyrkia for å spille dataspill på heltid. I går kjøpte idrettsklubben Besiktas opp laget hans, Aces High.

Isak Fjell

Isak Fjell ble headhuntet til Tyrkia for å spille League of Legends. Nå har laget hans blitt kjøpt opp av sportsklubben Besiktas.

Foto: Privat

18-åringen gikk tredjeåret på studiespesialisering på Greåker videregående skole, men hoppet av studiene da han fikk tilbud om å flytte til Istanbul for å spille «League of Legends» på heltid for eSport-klubben Aces High.

– Jeg visste at laget manglet to spillere i midten/slutten av desember, og en jeg kjenner via spillet hadde kommet i kontakt med dem. Han anbefalte meg, og de tok kontakt. Jeg begynner i 3. klasse på nytt igjen til høsten, sier Isak Fjell til NRK.

Proft miljø

Isak Fjell

Isak flyttet i helgen til Istanbul for å spille League of Legends. Til høsten skal han tilbake på skolebenken ved Greåker VGS.

Foto: Privat

Fredrikstad-gutten er dermed del av en eksklusiv gruppe nordmenn som kan leve av å spille League of Legends (LoL).

– League-miljøet i Norge er relativt lite, i hvert fall i forhold til utenlands. Det er ingen norske lag som lever av dette, men det er én annen norsk spiller som er profesjonell i Europa, samtidig som vi har ett par spillere her og der som jeg tror kunne gjort det bra utenom Norge, sier han.

Fjell mener det tyrkiske miljøet er mye mer profesjonelt enn det norske.

– Jeg mener ikke å trekke lag og spillere ned, men Norge har en lang vei å gå når det er snakk om LoL. Da jeg gikk på skolen var brukte jeg rundt 3–5 timer på spillingen, det var veldig opp og ned. Nå bruker jeg omtrent åtte timer daglig.

Publikum ser på League of Legends-finale

League of Legends er stort i hele verden. Her følge publikum med på en finale i spillet under World Championship Series.

Foto: The eSports League / ESL

Kjøpt av Besiktas

I går ble det kjent at den tyrkiske sportsklubben Besiktas hadde kjøpt opp Aces High, som dermed skiftet navn til Besiktas E-Spor Kulübü.

– Jeg hadde hørt litt snakk om det før jeg dro, men ikke så altfor mye, så det var ikke Besiktas som fikk meg til å dra til Tyrkia, forteller 18-åringen.

Besiktas E-Sport

Avtalene mellom Besiktas og Aces High ble signart i klubbhuset til Besiktas.

Foto: Berkant Kaya/Besiktas JK

Klubben består i dag av fem spillere og et støtteapparat på syv personer. I tillegg til Isak spiller tre tyrkere og en tsjekker for laget, som holder til i et «gamer-hus» i Istanbul.

Fredrikstad-gutten dro til Tyrkia i helgen og fant seg raskt til rette i sitt nye miljø.

– Det er jo ikke første gang jeg er i utlandet, men som regel er det med familiemedlemmer. Jeg liker det veldig godt så langt, og jeg kommer godt overens med laget, forteller han.

Andre nordmenn som har spilt for Besiktas er Ronny Johnsen, John Carew, Thomas Myhre og Arild Stavrum. De spilte imidlertid fotball for sportsklubben.