Hopp til innhold

Innrømmer moské-tagging

En kvinne har tilstått å stå bak nedtaggingen av en moské i Fredrikstad. – Det skal ikke være rasistisk motivert, ifølge politiet.

Moske tagget ned

Moskéen ble tagget ned to ganger på få uker. Nå har en kvinne innrømmet å stå bak taggingen.

Foto: Privat

Moskéen i Fredrikstad sentrum ble første gang tagget ned i slutten av august. Da stod det skrevet «NØFF» og «ALLAH ER EN GRIS» på veggen.

I begynnelsen av oktober ble moskéen tagget ned på ny. Denne gang med meldingene «gris her» og «ingen muslimer i våre gater».

Nå har en kvinnen innrømmet å stå bak taggingen, skriver f-b.no.

– Saken er oppklart fra vår side. Nå er det hele oversendt en jurist som skal vurdere en reaksjon mot gjerningskvinnen, sier krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken

Krimsjef i Fredrikstad, Ivar Prestbakken, sier saken er oppklart og oversendt jurist.

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Skylder på fylla

Han forteller at kvinnen bedyrer at gjerningen ikke var rasistisk motivert.

– Hun har forklart at det dreier som et innfall i beruset tilstand, og med en viss grad av irritasjon. Men hun nekter for at det var rasistisk motivert, sier Prestbakken, som sier han er litt lettet.

– Ut i fra hva som stod skrevet på veggen, jobbet vi ut fra en teori om at det kunne dreie seg om rasisme. Så i forhold til det er vi lettet. Derfor vil vi også opplyse folk i Fredrikstad om hva vi har kommet frem til i saken, sier han.