Innrømmer flere overgrep

Læreren fra Nittedal som er siktet for å ha forgrepet seg seksuelt på tre elever, har innrømmet flere overgrep i avhør i ettermiddag. Det opplyser mannens advokat.

Hagen skole i Hakadal
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

 

Den overgrepssiktede læreren har i et tre timer langt politiavhør – som ble avsluttet i ettermiddag – kommet med opplysninger som knytter ham til enda flere overgrep, skriver Romerikes Blad.

Eget initiativ 

- Min klient ønsket et nytt avhør selv, det var ikke politiet som tok initiativ til det. Han ønsket å fortelle om en episode han har kommet på, og det er det som er kommet fram i dag, sier mannens forsvarer Gunhild Lærum

Lærum ønsker ikke å kommentere hvor mange nye forhold klienten har innrømmet.

Advokat Gunhild Lærum

Advokat Gunhild Lærum

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

- Trolig utvidet siktelse

- Men han ønsker å legge alle kortene på bordet, og vil da fortelle om det han husker, slik at dette mennesket har anleding til å få et bedre liv i forhold til det ulovlige som har skjedd, sier Lærum.

- Er det informasjon som vil gjøre at politiet utvider siktelsen?

- Det er nok trolig. Det er jo politiet som må bestemme det, men ut fra hva som har kommet fram i dag så er nok det trolig ja, sier Lærum.

 55-åringen ble tirsdag denne uka varetektsfengslet for fire uker.

Læreren er i dag formelt siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuell omgang med barn under 14 år og seksuell handling mot barn under 16 år.