Innrømmer ett svindelforsøk

De seks tiltalte i banksvindelsaken nekter straffskyld på nesten alle punkter. En av dem innrømmer å stå bak ett svindelforsøk mot DnB NOR.

Hus brukt i svindel

Her er ett av husene som ble brukt i den store svindelsaken i Østfold. Husene ble taksert med en høyere pris enn det de var verdt.

Foto: Håvard Wien / NRK

Saken mannen innrømmer gikk på at de fikk utbetalt et lån på 1,5 mill etter å ha vist fram en falsk kjøpekontrakt og falsk lønnsdokumentasjon i mai 2008.

En innrømmer også brudd på våpenloven, han hadde en ni millimeters pistol og et magasin med ammunisjon.

Til sammen seks er tiltalt for å ha svindlet til seg nærmere hundre millioner kroner fra banker og forsikringsselskaper, ved å manipulere eiendomsverdier.

Rettssaken startet i dag og skal gå over tre måneder.

LES OGSÅ:

Kjøp og salg av 63 boliger

De seks tiltalte er blant over 30–40 personer som har vært involvert i den store boligsvindelsaken som har utspring i Østfold.

De seks personene som nå står tiltalt i saken er de mest sentrale personene i saken. Blant annet skal de tiltalte ha manipulert prisnivåer på boliger, og fått lån på falske premisser.

Totalt skal det dreie seg om kjøp og salg av 63 boliger, hovedsakelig i Sarpsborg og Fredrikstad.

LES OGSÅ:

Ektepar dømt i saken

Fire av de tiltalte har bostedsadresse i Østfold. To personer som blir betegnet som mellommenn er bosatt i Oslo.

Et ektepar er tidligere dømt i saken. Mannen ble dømt til ett års fengsel og må betale DnB NOR over 2,6 millioner kroner i erstatning. I tillegg måtte han betale IF skadeforsikring nærmere 250.000 kroner.

Kona ble dømt til samfunnsstraff i 90 timer.