Hopp til innhold

Innfører e-skatt i ferieparadis

4.700 hytteeiere og 1.600 fastboende må betale eiendomsskatt på Hvaler neste år.

Skjærhalden

Neste år må innbyggere og hytteiere betale eiendomsskatt på Hvaler.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det ble klart etter at formannskapet sa ja til eiendomsskatt torsdag kveld.

– Vi er selvsagt uenig i den avgjørelsen, men en skal ha respekt for flertallets beslutning. Flertallet i formannskapet så ingen annen utvei enn å innføre eiendomsskatt. Flertallet mener det ikke er mulig å foreta så mye kutt som gjør at vi kan drifte kommunen uten eiendomsskatt, sier ordfører Eivind Norman Borge (Frp)

LES OGSÅ:

Høyre snudde i sommer

Kommunen mangler flere titalls millioner kroner for å kunne opprettholde et forsvarlig tjenestetilbud til innbyggerne. I sommer varslet Høyre at de var villige til å si ja til e-skatt.

– Økonomirapporten for Hvaler var ingen lystig lesing. Vi må øke inntektene, for det ser ut til at vi går 10–20 millioner kroner i underskudd neste år. Da må vi gjøre noe. Eiendomsskatt er det siste verktøyet vi har igjen på Hvaler, så fremt ikke man finner olje utenfor Skjærhalden, sa Høyre-leder Kim-Erik Ballovarre til NRK.no.

Det er på hus og hytter kommunen innfører eiendomsskatt. Bedrifter slipper unna.

Eiendomsskatten kan ikke bli høyere enn sju promille, men det første året har ikke kommunen lov til å innføre en eiendomsskatt på mer enn to promille.

LES OGSÅ:

Må betale i mars

– Jeg antar at den første regninga kommer i mars måned neste år, sier Eivind Norman Borge.

Han har selv kjempet imot eiendomsskatten i kommunen, men måtte bøye seg for flertallet torsdag kveld.

– Selv om jeg er av en helt annen oppfatning i forhold til de konklusjonene og vedtaket som ble gjort i går, så skal jeg skal selvsagt gjøre den jobben jeg er satt til å gjøre, sier Borge.

Med en snittpris på 3,5 mill på fritidsboliger og 2,5 på vanlige boliger og med 2 i promille så kan kommunen få inn 40 millioner kroner.