– Ekkelt at noen har vært her mens vi sov

MJØNDALEN (NRK): Mens familien på tre lå og sov, tok tyver seg inn i huset og tok med seg verdier for flere titusener.

Gøran Trælnes med datteren Tomine

Gøran Trælnes og datteren Tomine ante fred og ingen fare da de våknet onsdag morgen. Sammen med Gørans samboer lå de og sov mens tyver hadde tatt seg inn i huset.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Da jeg kom opp hit, lurte jeg på hva som hadde skjedd, sier Gøran Trælnes.

Etter at han hadde stått opp onsdag morgen, gikk Gøran opp i stua i familiens hus i Liljekroken i Mjøndalen. Og han fikk seg en overraskelse. For mens familien hadde ligget og sovet i første etasje, hadde noen tatt seg inn i stua i andre etasje.

Tyven eller tyvene hadde brutt opp et soveromsvindu.

Det ekleste er at det har vært andre her mens hele familien lå nede og sov, sier Trælnes.

Borte var blant annet TV-en, hjemmekinoanlegget, en Playstation og et pengeskrin med rundt 17.000 kroner. Pengene tilhørte en hundeklubb som Trælnes er kasserer for.

Hunden reagerte ikke

Hund

Chow-chowen Bella lå og sov sammen med resten av familien.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Ved siden av familien lå også hunden deres og sov. Hun hadde ikke varslet om noe uvanlig i løpet av natta.

– Hun er litt mørkredd, så hun pleier å være innelåst hos oss for at hun skal roe seg ned på kvelden. Så det har tydeligvis funket i natt, sier Trælnes med et lite smil om munnen.

Han mener tyven eller tyvene må ha vært veldig stille, siden ingen våknet. Naboene følger med, sier familiefaren, men ingen skal ha sett noe i natt.

Håper de får sove

Vindu

På utsiden av vinduet som er brutt opp, er det en terrasse. Det er lite innsyn til vinduet for naboer eller forbipasserende.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Politiet har vært på åstedsbefaring onsdag formiddag. Ifølge operasjonsleder Finn Håvard Aas ved Søndre Buskerud politidistrikt har de startet etterforskning, og de ber om tips fra publikum.

Selv om noen eiendeler er borte, er det verste at noen har vært inne i huset. Trælnes håper likevel at de skal klare å sove til natta.

– Vi får satse på at det går greit. Vi kommer nok til å ha det i bakhodet, men vi satser på at vi sovner godt i kveld også.

Boliginnbrudd

Familiens hus ligger i Liljekroken i Mjøndalen.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK