Vesker verdt flere hundre tusen stjålet fra eksklusiv butikk

Tre personer brøt seg inn i veskebutikken Bottega Veneta i Prinsens gate i natt. – De dyreste veskene koster flere hundre tusen kroner, opplyser daglig leder til NRK.

Innbrudd i veskebutikk

TØMT: Tyver har tømt den eksklusive veskebutikken for varer i natt.

Foto: Knut-Martin Løken

Politiet fikk melding om innbruddet klokken 03.50 tirsdag morgen.

– Hendelsen ble meldt inn til oss av en drosjesjåfør som observerte tre personer laste inn varene i to forskjellige biler, i krysset Nedre Slottsgate og Prinsens gate, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen.

Vesker til flere hundre tusen kroner

Tyvene knuste seg inn gjennom inngangspartiet og forlot stedet etter å ha tømt hele veskebutikken. Iføge politet er det snakk om store verdier som har blitt stjålet.

– Vi har ikke overblikk over hvor mye som er stjålet enda. Politiet og våre sikkerhetsfolk er i ferd med å samle inn spor og gå gjennom overvåkningsbilder, sier daglig leder Thomas Elias Møller til NRK.no.

Møller forteller at de fører vesker som koster fra et par tusen opp til flere hundre tusen kroner.

– De dyreste koster flere hundre tusen kroner, men i snitt ligger de på 12.000-14.000 kroner.

Overvåkningsbildene viser at tyvene fikk med seg mange vesker, opplyser han.

– Vi er en butikk som forhandler dyre vesker, så uansett blir verdien høy, og det er jo sikkert derfor de gjorde innbrudd. Dette er populære varer som nok er lette å omsette.

Tror varene kan bli sendt ut av landet

Møller forteller at selv om det er første gang de har opplevd innbrudd i Norge, har de flere ganger hatt innbrudd i de svenske og danske butikkene de driver.

– Tyvene pleier å være ganske profesjonelle, og varene pleier å bli raskt sendt ut av landet, slik de ble gjort etter et innbrudd i Stockholm. Da ble det gjort arrestasjoner, men varene var borte.

Møller tror politiet har sikret seg gode spor i denne saken. Blant annet fra flere overvåkningskamera.

Politiet etterlyser to biler som forsvant fra stedet, en mørk Audi stasjonsvogn og en sølvfarget Volvo sedan.

Møller opplyser at de, avhengig av hvor skadet inngangsdøren til butikken er, håper å gjenåpne butikken i ettermiddag eller i morgen tidlig.

Det har vært innbrudd i en veskebutikk i Prinsens gate i Oslo sentrum i natt. Politiet fikk en melding klokken 03.50 og etterlyser en mørk audi A6 og en sølv Volvo sedan.

Det har vært innbrudd i en veskebutikk i Prinsens gate i Oslo sentrum i natt. Politiet fikk en melding klokken 03.50 og etterlyser en mørk audi A6 og en sølv Volvo sedan.