– De fleste synes det er behagelig å ligge i 100

Etter fem dager med 110-sone i Østfold, er det få syndere som er tatt på E6.

E6 ved Sandesund

Utrykningspolitiet har ikke merket noen enorm fartsøkning på E6.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi har ikke avslørt at hastigheten har økt veldig. Tilbakemeldingene fra mine mannskaper sier det virker som at hastigheten har økt litt i venstrefeltet på 110-strekningen, men vi har ikke noe som tilsier at farten har økt over hele fjøla, sier UP-sjef i Østfold og Follo, Stein-Olaf Røberg.

Fredag forrige uke trådte de nye fartsgrensene i kraft på tre strekninger i Norge; på E18, i Telemark og Vestfold, samt på E6 mellom Sarpsborg og Svinesund i Østfold.

– De fleste synes det er behagelig å ligge i rundt 100 kilometer i timen, hevder Røberg.

LES OGSÅ:

Følg godt med inn i ny sone

Vegvesenet har ennå ikke noen tall som kan bekrefte eller avkrefte om hastigheten har økt på veiene.

Tidligst i neste uke kan vi vente resultatet. UP-sjefen sier at det som er normalt, er at hastigheten også øker når man kjører inn i en sone med lavere fartsgrense. Han ber derfor bilister følge godt med på skiltingen.

– Det er det vi erfarer fra andre strekninger. Normalt tar man med seg denne hastigheten inn i en lavere sone. Det betyr at man blir litt fartsblind. Det kan få fatale konsekvenser om man tar med seg atferden inn i en annen sone, sier Røberg..

– Det er en grunn til at det er satt ned til en lavere hastighet. Vi vil følge ekstra med på det, så det er viktig at man følger med på speedometeret og skiltingen.