Ingen tips om drapsøksa

Politiet i Oslo har ikke fått noen tips etter at de gikk ut med informasjon om øksen som ble brukt i trippeldrapet på Kalbakken.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen viser fram drapsøksa
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Kløyveøksen, som var av merket Øyo, hadde produksjonsnrummer 07241, og politiet håpet at utsalgssteder ville sjekke om det var de som hadde solgt den.

Men foreløpig er det ingen butikker som har kontaktet politiet, etter at de i forrige uke gikk ut med bilde av den trippeldrapssiktede mannen fra Kalbakken og øksen som ble brukt i drapene.

Kan ha vært planlagt

Politiet mener trippeldrapet 1. oktober 2006 i Oslo kan ha vært planlagt god tid i forveien. Nå vil de finne ut når øksa som ble brukt til drapene, ble kjøpt.

Hvis øksa ble kjøpt lenge før jentene ble drept, kan siktelsen mot broren endres fra forsettlig til overlagt drap.

Omstendighetene rundt øksa kan bli avgjørende for hva 30-åringen til slutt blir tiltalt for. Hvis politiet kan bevise at han i en tid forut for trippeldrapet 1. oktober i fjor selv anskaffet øksa, peker dette i retning av at trippeldrapet var planlagt og dermed overlagt drap, mener politiet.

Strafferettslig tilregnelig

De tre søstrene på 13, 24 og 27 år var skutt med pistol, men også påført skader med øks, da de ble funnet søndag 1. oktober i fjor.

Politiet har ikke greid å finne ut når eller hvor øksa ble skaffet til veie, og ber derfor selgere eller andre vitner om å melde seg for politiet.

Mannen som er siktet for å ha drept sine tre søstre på Kalbakken, kan bli straffet for drapene. Rettspsykiatriske sakkyndige mener 30-åringen ikke er psykotisk og at han derfor er strafferettslig tilregnelig.

Les alt om trippeldrapet på Kalbakken:

Trippeldrap på Kalbakken