Hopp til innhold

Ingen satsing på jernbane

Arbeiderpartiets Irene Johansen er skuffet over egen regjerings jernbanebudsjett for Østfold.

Tog
Foto: Rainer Prang / NRK

Jernbanebudsjettet for Østfold er for dårlig, mener stortingsrepresentanten fra Østfold. 

Skuffet

I Østfold er det kun bevilget penger til krysningsspor ved Berg i Halden, og til å utbedre jernbanebroen over Rolvsøysund. Stortingsrepresentanten er skuffet.

- Det gjelder skuffelsen i forhold til Østfoldbanen, sier Irene Johansen (Ap) fra Østfold.

Irene Johansen, Stortingsrepresentant (Ap)

Irene Johansen (Ap) er skuffet over egen regjerings jernbanebudsjett for Østfold.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

 - Vi greide å få snudd Jernbaneverkets prioiteringer i tråd med Fylkestingets vedtak om å prioritere mossetunellen først. Og vi klarte å få planen opp av skuffen, slik at de er i gang med å revidere den. Og det er klart jeg hadde håpet at vi kunne sette full fart på den videre prosjekteringa da, sier hun.

Dårlig signal til pendlerne

Når det i årets forslag til statsbudsjett ikke bevilges penger til jernbanen her i fylket, er hun enig i at den rødgrønne regjeringen ikke gir noe godt signal til pendlerne.

- Ja, det er jeg helt enig i, og det er masse forsinkelser på jernbanen. Men vi har jo satt av en del til drift og vedlikehold av jernbanen. Og når man snakker om drift av signalanlegg så er jo det en vedlikeholdsoppgave, sier hun.

Ikke en krone til Ski stasjon

Det er heller ikke satt av en krone til nye Ski stasjon, og det får konsekvenser også for pendlerne fra Østfold.

Den viktigste investering for Østfolds togpendlere må komme i Akershus, sier Tor Jørgen Dybvad, leder i pendlerforeningen på Østfoldbanen.

- Det vi trenger er to nye spor, tunnel eller hva som helst fra Ski og inn til Oslo S. Det er der vi får alle forsinkelsene, og selv uten forsinkelser går det veldig sent, sier Dybvad.

I dag må regionaltogene kjøre i kø bak lokaltog og godstog på strekningen mellom Ski og Oslo S. Dybvad mener pendlerne i Østfold kan spare opptil et kvarter hvis det bygges et nytt dobbeltspor på strekningen.