Ingen "Nordlie-effekt" mot Tromsø

Fredrikstad klarte ikke å bryte sin dårlige bortestatistikk søndag ettermiddag. Selv ikke med klubbens nyeste medlem Tom Nordlie.

Tom Nordlie
Foto: Nesvold, Jon Olav / SCANPIX

Fredrikstad har kun tatt en seier på bortebane i år, søndagens kamp ble intet unntak.

Med 2-0 tap ligger FFK på nedrykk, kun Lyn er plassert lavere.

Les kampreferat: Tromsø - FFK

Se: Tabeller Eliteserien 2009

Tom Nordlie tok over for Tom Freddy Aune tidligere denne uken, og forventingene var store til den nye treneren.

Les: All FFK-makt til Nordlie

Nordlie garderte seg før søndagens kamp, ved å si til NRK at han ikke har vært lenge nok i klubben til å ta verken skyld eller ære for kampens resultat.

- Hvis vi vinner eller taper i morgen skal jeg verken ta skyld eller ære, det jeg eventuelt kan påvirke er de mentale prosessenen, sa Nordlie.

- Vi må prøve å gjenskape noe av det fra fjorårets sølvsesong, fulgte han opp.

1. omgang

Tromsø la lista høyt tidlig i første omgang, FFK ble presset tilbake og hadde mer enn nok med å få ballen bort fra egen banehalvdel.

Da det var spilt 31. minutter snek Sigurd Rushfeldt seg inn bak Pål Andre Czwartek å headet ballen i mål, som han har gjort så mange ganger før.

Kun 3 minutter senere var Kevin Larsen frempå for Tromsø. Fra 18 meters hold setter han ballen til venstre for Stamatopoulos i fredrikstad-målet.

Frem mot pausen trykket Tromsø på, og de fikk flyttet store deler av laget opp ved flere annledninger. Morten Moldskred hadde kveldens største bom 5 minutter før pausen, men han lykkes ikke med å avgjøre kampen.

2. omgang

- Første omgang var ikke bra. Vi har mye å jobbe med nå. Nå må vi gå inn og samle troppene, sa FFKs ass.trener Tom Freddy Aune til VG i pausen.

Men noen samlet tropp var det ikke som kom ut etter pausen.

Fredrikstad gjorde flere forsøk på å flytte opp laget, noe de slet med i første omgang. Men fremstøtene ble halvhjertet, og det endte heller i en tromsø-kontring enn målsjanser til rødbuksene.

FFK stilte med følgende lag (4-3-3):

Målvakt: Kenny Stamatopoulos

Forsvar: Pål Andre Czwartek, Jan Tore Ophaug, Raio Piiroja, Abgar Barsom

Midtbane: Hans Erik Ramberg, Kasey Wehrman, Ardian Gashi

Angrep: Amin Askar, Celso Borges, Raymond Kvisvik.