Hopp til innhold

– Jeg skulle ønske jeg kunne si «Nå reiser vi til Roma i helgen!»

Ingeborg Moræus Hanssen skulle gjerne tatt med barnebarna på impulstur til Roma. Men det aller viktigste hun vil gjøre før hun dør, er å ha helse til å leve. NRK vil vite hva du vil gjøre før du dør.

Ingeborg Moræus Hanssen i Kisten om hva hun vil gjøre før hun dør.

Ingeborg Moræus Hanssen snakker med Namra Saleem om døden i Kisten på NRK1 i kveld.

– Jeg har tenkt til å leve til jeg blir 90 år, men nå lurer jeg på om jeg må forlenge det litt, sier 75-åringen til programleder Namra Saleem.

Å bare skulle ha femten år igjen i livet kan bli knapt når både livslysten og engasjementet er stort.

Forfatteren, samfunnsdebattanten og den tidligere kinodirektøren snakker om sitt forhold til døden, hvordan hun ser for seg sin egen begravelse, og om tro og sitt forhold til Gud i Kisten i kveld.

Her kan du se programmet fra klokken 22.30 mandag 5. mai, eller direkte på NRK1.

Del ditt ønske med oss

Hva drømmer du om å gjøre før du dør? NRK har laget en elektronisk vegg, der du kan legge inn dine egne mål, og lese hva andre drømmer om.

Noen drømmer om å foreta en stor reise eller å finne den store kjærligheten. Andre om å bli gjeldfri, få se barna vokse opp eller rett og slett bare være lykkelige.

Være tilfreds i min egen kropp, være god mot andre, bli skuespiller, underholde, få andre til å le og se datteren min vokse opp.

Hedda (28)

Mange steder i verden finnes det slike vegger og tavler, der folk deler sine ønsker. I 2012 sto en 6 meter lang og nesten 3 meter høy svart tavle ved T-banen på Tøyen senter. Bare tre timer etter at veggen ble satt opp, var den full av håp og drømmer, forteller kunstneren på bloggen sin.

  • Hva vil du gjøre? Del ditt ønske med oss her:
Laster innhold, vennligst vent..