Hopp til innhold

Ikke utendørs graffiti i Drammen

Drammenspolitikerne har vedtatt  nulltoleranse for graffiti på offentlige steder i kommunen, men åpner for for graffiti innendørs.

Grafitti
Foto: Alrik Velsvik / NRK

Saken har skapt stor debatt blant politikerne, og ble utsatt i forrige bystyre i desember. Tirsdag gikk politikerne inn for å videreføre absolutt nulltoleranse for graffiti og tagging på offentlige steder.

 

 

Med 32 mot 16 stemmer vedtok bystyret å åpne for at det skal tilrettelegges en innendørs arena hvor graffitimalerne kan uttrykke seg. Et lite skritt i riktig retning mener ungdommene, men vil ikke være med på at dette er en ideell løsning.

Ungdommer møtte mannsterke opp i bystyrets møte, iført t-skjorter med slagord. Ungdommene mener graffiti er en kunstform og at graffitikunstnere bør få lov til å uttrykke seg på lik linje med andre kunstnere.

Ungdommene presiserer at graffiti ikke har noe med tagging å gjøre.

- Graffiti er en urban uttrykksform som krever og fortjener en plass i bybildet, seier Jørgen Eskerud, som selv er graffitikunstner

Men ungdommene fikk det ikke helt som de ville i bystyret i går. Bystyret vedtok fortsatt nulltoleranse på offentlige steder, men vil tilrettelegge for innendørs graffiti.

Det advarer ungdommene mot. Graffitikunst utføres med spraybokser. Det utløser mange helsefarlige kjemikalier. Innendørs vil det være en stor helserisiko å utøve graffiti, sier ungdommene.