Ikke elitespill for Manglerud

Ishockeyklubben Manglerud Star tapte i namsretten og får dermed ikke spille i eliteserien. Og det er lite sannsynlig at klubben anker dommen.

Manglerud Star
Foto: Arkivfoto:Knut Fjeldstad / Scanpix

Klubben ble tilbudt å søke om en plass i eliteserien da Trondheim ikke hadde orden på økonomien, men ble senere fratatt muligheten da TIK fikk forlenget fristen for å legge fram en finansieringsløsning.

Dette godtok ikke Manglerud Star, som tok saken til namsretten. Men i går, dagen før sesongstart, ble det avgjort at klubben blir værende i 1. divisjon denne sesongen.

- Dette er urettferdig

Daglig leder i klubben, Svein Espeland, sier MS har vurdert å anke beslutningen fra namsretten, men at de nå har bestemt seg for å la være.

- Det er overveiende sannsynlig at vi lar saken ligge nå. En ankesak vil ta lang tid, og vi er usikre på hva det vil medføre for oss, ikke minst økonomisk.

Manglerud Star lar saken ligge, til tross for at de føler seg svært dårlig behandlet.

- Vi føler at dommen er urettferdig. Denne plassen har vi blitt lovet, men namsretten sa nei, fordi det ville få store konsekvenser for tredje part, sier Espeland.

Nett-radio: - Dommen er urettferdig, sier daglig leder i Manglerud Star

I sin vurdering legger retten blant annet vekt på at tilbudet var åpent for MS såpass kort tid at klubben ikke hadde rukket å innrette seg til spill eliteserien.

- Blir vanskelig å motivere spillerne nå

I kjennelsen heter det også at skadevirkningene for det øvrige ishockey-Norge ville blitt svært store hvis serien måtte gjøres om på et såpass sent stadium.

Med MS i toppdivisjonen ville serien bestå av 11 lag, noe som blant annet ville få konsekvenser for rytmen i serierundene.

Nå mener Espeland det blir en utfordring å motiver spillerne videre.

- Dette har vært en usikker og vanskelig periode, og det blir utfordrende å motivere spillerne for spill i 1.divisjon nå. Men vi vil prøve så godt vi kan, slik at vi eventuelt kan få plass i UPC-ligaen til neste år på vanlig måte, sier Espeland.

Ishockeyforbundet får kritikk

Samtidig fikk Norges Ishockeyforbund (NIHF) kritikk i namsretten for ikke å ha tatt tilstrekkelig forbehold i sitt opprinnelige tilbud til MS.

- Vi er naturligvis tilfreds med at retten er enig i vårt syn på dette spørsmålet, og håper saken nå er avgjort slik at vi alle kan konsentrere ressursene om de mange andre viktige oppgavene vi står overfor, sier NIHF's generalsekretær Jon Haukeland i en kommentar.