Hopp til innhold

Ikke naturlig med ny etterforskning i Therese-saken

I dag ble det kjent at den svenske påtalemyndighet trekker tiltalen mot Sture Ragnar Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick i Therese-saken. Men politimester i Søndre Buskerud politidistrikt Christine Fossen mener det ikke er naturlig med en ny etterforskning av saken nå.

Fossen

Politimester i Søndre Buskerud politidistrikt Christine Fossen synes ikke det er naturlig med ny etterforskning i Therese-saken.

Foto: Cecilie Valentine Brekke / NRK

Politimesteren fikk beskjed allerede i går om at tiltalen mot Bergwall i Therese-saken trekkes.

I dag på en pressekonferanse i 12-tiden fortalte hun media hvorfor politiet ikke ser for seg noen ny etterforskning nå.

– Det første som skjer nå er at vi formelt må få saken fysisk tilbake, vi må begjære den utlevert fra Sverige. Da vil vi sette oss grundig inn i de premissene som ligger til grunn for den svenske påtalemyndighets beslutning, sier Fossen.

Ingen ny etterforskning nå

Therese Johannessen

Ni år gamle Therese Johannesen forsvant fra Fjell i Drammen i 1988. Hun har aldri blitt funnet.

Foto: HO / Scanpix

Men politimesteren mener det ikke er aktuelt for Søndre Buskerud politidistrikt å starte en ny etterforskning av saken når de får den tilbake.

– Vi er ikke kjent med at det har kommet inn noen nye tips som gjør det naturlig å starte opp en ny etterforskning nå. De tipsene som har kommet gjennom media som vi har sett på, de er allerede i saken. De ble etterforsket den gangen da vi etterforsket saken for fullt, på slutten av 80-tallet, sier Fossen.

Ikke fått nye tips

Bistandsadvokaten til Therese Johannessens mor, Fridjof Feydt har tidligere hevdet at de har fått inn nye tips i saken som de mener bør etterforskes.

– Disse tipsene har ikke kommet til politiet. Vi vil selvfølelig oppfordre alle som mener at de har nye tips om å komme til oss. Det er viktig at de kommer til politiet med dem, og ikke bare til media. Da vil vi møysommelig undersøke om det er noe nytt som kan kaste nytt lys over denne saken, sier Fossen.