Fylte torget i Sarpsborg med veteranmotorsykler

Norsk veteran motorsykkel club hadde sitt årlige skogsløp nå i helgen. Dette året ble Sarpsborg torg valgt ut som ett av stoppestedene på den rundt 10 mil lange turen.

veteran løp
Foto: Annicken Fredriksson

Skogsløpet startet på Dillingøy i Moss, og det var et kraftig regnvær når motorsyklistene

Bjørn Erik Spitsberg

Bjørn Erik Spitsberg fikk sin Harley 1200 gratis da han var liten gutt. I helgen hadde han den med til torget i Sarpsborg.

Foto: Annicken Fredriksson

begynte turen. Men da motorsyklistene ankom Sarpsborg torg, den ene våtere enn den andre, hadde heldigvis regnet begynt å gi seg og solen tittet frem.

Bjørn Erik Spitsberg var en av de første som ankom torget. Han har deltatt i løpet i 10 år.

– Vi pleier å dra nye plasser hvert år. Men jeg har hørt at grunnen til at vi valgte å stoppe i Sarpsborg i dag, er på grunn av 1000 års jubileet.

Fikk sykkelen gratis

Roald Pedersen Anne Karin Pedersen

Roald Pedersen og Anne Karin Pedersen

Foto: Annicken Fredriksson

Han kjører en 1927-modell Harley 1200, som han fikk gratis da han var guttunge.

– Da jeg fikk motorsykkelen var den ikke verdt noe i det hele tatt. Men nå begynner den å bli ganske sjelden. Hvor mye den er verdt i dag, har jeg aldri brydd meg noe om. For det er uaktuelt å selge den.

Roald Pedersen og Anne Karin Pedersen deltok også i skogsløpet. De kjører en engelsk trehjulssykkel - en Morgan super aero fra 1932.

veteran motorsykkel

Morgan super aero.

Foto: Annicken Fredriksson
Thorkild Kristoffersen

Torkild Kristoffersen

Foto: Annicken Fredriksson

For Torkild Kristoffersen er dette den 16. gangen han er med på skogsløpet. Noe av det hyggeligste med slike treff, er at man alltid blir kjent med nye folk, sier han.

– Jeg har en indian chief, 1200 kubikk fra 1937. Det ble produsert 7000 stykk det året, men mange av dem er borte, og de er fordelt over hele verden. Det er kanskje 10 stykk her i Norge.

– Sjelden sak

For motorsyklist Bjørn Hvaleby er dette den 18. gangen han er med på skogstreffet.

Bjørn Hvaleby

Bjørn Hvaleby synes det er gøy å treffe likesinnede.

Foto: Annicken Fredriksson

Det er gøy å treffe likesinnede. Det er svært få plasser man har muligheten til å treffe andre som har interesse for det som er litt eldre enn det som er 30-årsgrensa for veteran.

– Jeg kjører en 1942 model indian chief, en relativt sjelden sak. Det er ofte mange som lurer på fargen på sykkelen, den har en farge som heter jadegrønn. Det var standardfargen i 1940, men det er svært få som har overlevd den fargen per dags dato.

Åge Johansen

Åge Johansen syntes det var for dårlig vær til å være med på løpet.

Foto: Annicken Fredriksson

Åge Johansen har ikke vært med på skogsløpet i år. Men han har kommet til torget for å se på de gamle motorsyklene.

– Jeg syns det er veldig fint å kunne komme hit, siden jeg kjører en gammel '45-modell selv. Det er veldig moro å se at det blir holdt liv i de gamle syklene.

Hvorfor er du ikke med på løpet i dag?

– Det var for dårlig vær.

veteranløp plugg
Foto: Annicken Fredriksson