Hyller avdød venn i ny låt

I dag slapp Admiral P låten «Savnet» som handler om tapet av en nær venn. Låtskrivingen har vært som terapi for meg, sier Askim-artisten.

Admiral P

– Jeg tror han hadde smilt om han hadde hørt låta, sier Admiral P om fetteren han mistet på fødselsdagen.

Foto: Sebastian Ludvigsen / Knirckefritt

Philip Boardman bedre kjent som Admiral P, er aktuell med ny musikk. Denne gangen er budskapet tyngre enn tidligere. Låten «Savnet» handler om en av hans nærmeste venner som gikk bort i vår.

Låten er en hyllest

I mars var Admiral P i Zambia for å feire bursdagen sin, men dagen ble alt annet enn hva han hadde forestilt seg. På morgenen fikk han beskjed om at fetteren, som også var hans samarbeidspartner i Zambia, var død.

– Jeg ble veldig forvirret. Bursdagen ble ikke som den skulle. Det har vært noen vanskelige måneder.

Bradley Mee, med kallenavnet Bajah, vokste opp sammen med Boardman i Zambia. I hjemlandet var Bajah en av artistens nærmeste samarbeidspartnere. Kameraten var også på besøk i Norge.

Brukte musikken som terapi

Tiden etter dødsfallet var vanskelig for Admiral P. Låtskrivingen ble en form for terapi for artisten, som sier at det var vanskelig å få ut følelsene.

– Det var trist og hardt, men jeg måtte få utløp for følelsene mine på en måte. Man blir aldri vant til døden, så det ble en slags terapi for meg å skrive låten.

Admiral P er kjent for å lage livlig musikk, likevel tror han låten passer sammen med de andre.

– «Savnet» har blitt min viktigste, eller kanskje mest alvorlige låt, men den passer inn med resten av musikken. Det er meg, det er følelsene mine. Jeg er ikke den eneste som har mistet noen, så jeg tror at mange kan relatere til den, sier artisten.

Admiral P beskriver Bajah som en positiv person.

– Jeg tror han hadde smilt om han hadde hørt den.