Hopp til innhold

Hver tredje gir seg i Halden Høyre

Tre år etter brakvalget for Halden Høyre ser det ut til at hver tredje Høyrepolitiker i Halden ikke vil være med i neste periode

Thor Edquist (H)

Thor Edquist skal snart gå igang med et nytt valg, men det må han gjøre uten mange av dagens representanter.

Foto: Rainer Prang/NRK

Halden-ordfører Thor Edquist skal snart i gang med å forsvare resultatet fra 2011 da partiet hans gikk fram med 24,4 prosentpoeng. Men det blir uten mange av dagens representanter.

Både han og lokallagsleder Arne Hornæs anslår at rundt en tredjedel av partiets politiker ikke stiller til valg neste år. Noen gir seg på grunn av alder, men de ser ikke bort fra at arbeidet med de enorme kuttene i den gjeldstyngede kommunen har kostet

– Det er til dels en utakknemlig jobb å gå gjennom en sånn prosess. Det var nok en verre situasjon i Halden enn noen kunne ane, sier Edquist

Kan være bra for Halden

Også lokallagsleder Arne Hornæs tror perioden ble annerledes enn partiets folk hadde sett for seg før valget.

– Vi har måttet ta upopulære avgjørelser, og heller ikke fått satt i gang alle de tiltakene vi hadde sett for oss den gangen vi jobbet med valgprogrammet.

Nå jakter partiet på folk som vil stå på liste. Hornæs sier de allerede har noen ferske navn på listen. Edquist tror Halden kan ha godt nye ansikter i hele Halden-politikken.

Tror ikke Høyre vil straffes for kutt

– Jeg oppfordrer alle haldensere til å engasjere seg. Vi skulle gjerne hatt mange nye mennesker som vil være med på å dra Halden inn i fremtiden.

Siden Edquist tok over har kommunen gjort kraftige kutt for å få budsjettet i balanse. Men han tror folk har fått det de stemte på.

– Det var et protestvalg i 2011. Det tyder på at mange forstod at det var noe riv ruskende galt i Halden. Det er vi i ferd med å få bukt med, og det tror jeg folk ser.