Husproblemer for Drøbak Akvarium

Akvariet har diskutert løsninger med kommunen i over ett år. Nå begynner det å haste.

Torsk

Fiskene i akvariet har svømt rundt uten leiekontrakt i to år. Illustrasjonsfoto.

Foto: Nordli, Katrine / Aftenposten

Akvariet på Sjøtorget i Drøbak trenger tryggere grunnlag for videre drift. De må ha en leiekontrakt med kommunen og vil mer plass i til fisk og folk.

En løsning var ventet i på møtet i Frogn formannskap i kveld, men saken vil bli utsatt.

Nå begynner det å haste med en løsning med tanke på den videre drift av Drøbak Akvarium, sier styreleder Steinar Jørgensen.

- Uten leiekontrakt i to år

- Hvis det nå trekker ut i tid og vi ikke får leiekontrakt ganske raskt vil det kunne få konsekvenser for akvariet, sier han.

- Hva slags konsekvenser?

- Det kan over tid føre til at dagens driftsorganisasjon går lei og at vi da ikke har noen alternativer, sier Jørgensen.

Det er kommunen som eier bygningen som huser akvariet, turistinformasjonen og kontoret for ferjeselskapet.

I to år er Akvariet blitt drevet uten leiekontrakt med kommunen, og samtaler om å fornye kontrakten har pågått siden august i fjor uten resultat.

- Vi har sagt til kommunen at vi trenger en løsning, basert på innspill, som vi kan leve med i to år til, sier Jørgensen.

(Saken fortsetter under)

Gullfisk

Drøbak Akvarium trenger plass til mer fisk og folk. Illustrasjonsfoto.

Foto: SAM YEH / AFP

- Begrenset med plass

Og det trodde styret i akvariet det var utsikter for før kveldens formannskapsmøte. Der blir saken vedtatt utsatt, men det er ikke fordi de ikke ønsker akvariet som leieboer på Sjøtorget, sier Arbeiderpartiets gruppeleder Svein-Erik Moen.

- Alle ønsker at akvariet fortsatt skal være i Drøbak og på Sjøtorget, men det som har vært og er problemstillingen er at det er et begrenset areal man har å tilby, fordi der holder også ferjeselskapet og turistkontoret til, og vi har kommet til enighet med dem, sier Moen.

Akvariet trenger litt mer plass til fisk og til undervisningsrom, men kommunen trenger selv litt plass til toalett for turister de håper kommer i land fra cruiseskip som måtte ankre opp i Drøbaksundet, og plass til å kontrollere dem.

- Og hvis vi får besøkende sjøveien som vi har behov for å få tollklarert eller sjekket trenger vi også et lite areal hvor disse myndighetene kan huses, sier Svein-Erik Moen.