Hopp til innhold

Husket ikke pinkode, ble slått i hodet

– Ransmannen rettet en pistol mot tinningen min og spurte etter pinkoden. Da jeg sa jeg hadde glemt den, slo han meg i hodet med pistolen, sier Thomas Gran. For to år siden ble han ranet på gata.

Ransoffer

Thomas Gran ble truet og slått med pistol og ranet for verdisaker for to år siden.

Foto: Gøril Furu / NRK

Thomas Gran og kjæresten hadde bestemt seg for å gå hjem fra Grønland til Tøyen i stedet for å ta taxi den kvelden for to og et halvt år siden. Da ble paret stoppet av to menn midt på gata.

– Plutselig rettet den ene en pistol mot tinningen min, mens den andre holdt kjæresten min nede. Hun var livredd for at de skulle skyte meg, forteller Thomas.

Da Thomas ikke husket pinkoden på kortet, slo ransmannen ham i hodet, før de to mennene stakk av med parets verdisaker.

Ranene høsten 2013

Fredag la Oslopolitiet frem en rapport om ranene som foregikk i Oslo i 2013, særlig på høsten. De ble kalt en ransbølge, men var kanskje heller ei høstflo, mente politiet. Samtidig la NIBR frem en rapport om hvem ransmannen er.

– Det tok sikkert ikke mer enn to minutter, men det føltes som en hel evighet, sier Thomas, som fikk kutt i hodet etter slaget.

En mann fra et av borettslagene like ved tilkalte politiet, og paret kunne gi signalement på ransmennene mens de fortsatt hadde dem i friskt i minne.

– Plutselig rettet den ene en pistol mot tinningen min, mens den andre holdt kjæresten min nede. Hun var livredd for at de skulle skyte meg, forteller Thomas.

Se intervju med Thomas Gran fra 2013.

Under rettssaken måtte Thomas møte ransmannen.

– Han beklaget seg, men det var en ekkel opplevelse å se ham igjen.

Mannen som slo Thomas i hodet, ble idømt ett år og åtte måneders fengsel, mens den andre ble frikjent på grunn av mangel på bevis.