Hopp til innhold

Hushjelpen er tiltalt for drapet på 90-åring

En 61 år gammel hushjelp er tiltalt for drapet på 90 år gamle Pål Stener Johannessen i fjor.

Blokka på Frogner der 90-åringen bodde

Bygården på Frogner der Pål Stener Johannessen ble drept.

Foto: Mats Sparby / NRK

61-åringen fikk drapstiltalen forkynt på cellen sin i Bredtvet fengsel i dag, sier Øystein Storrvik, kvinnens advokat til VG. Til NRK sier Storrvik at etterforskingen ble avsluttet i sommer, og at saken vil bli berammet ganske raskt.

Øystein Storrvik

Øystein Storrvik, advokat.

Foto: NRK

– Hun nekter for å ha gjort noe galt og vil finne ut av hva hun kan ha gjort for å bli tiltalt, sier Øystein Storrvik, den tiltalte kvinnens advokat.

Torsdag 14. mars 2013 ble 90 år gamle Pål Stener Johanessen funnet død i leiligheten på Frogner i Oslo. Politiet mener han ble drept mellom klokka 1 og 2 samme natt.

Den tiltalte kvinnen har kjent Pål Stener Johanessen i flere år. De hadde en privat hjemmehjelpsordning, og hun hjalp 90-åringen med praktiske gjøremål, blant annet matlaging. I tillegg hadde mannen en kommunal hjemmehjelp.

Økonomiske motiver

Dødsårsaken ble først antatt å være en naturlig død. En ukes tid senere ble den da 60 år gamle kvinnen på grepet og siktet for forsettlig drap.

Ved varetektsfengslingen i april mente politiet at hushjelpen hadde økonomiske motiver.

– Avdøde hadde en stor formue, og det er der vi tror motivet ligger, uten at jeg skal gå nærmere inn på det, sa aktor Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK den gang.

Skulle endre testamentet

Dagen etter at Pål Stener Johannessen døde, skulle han ha skrevet under et nytt testamente. 90-åringen hadde ingen livsarvinger, og i det nye testamentet skulle den drapssiktede hushjelpen strykes som enearving til formuen på rundt 15 millioner kroner.

Mangemillionæren hadde ombestemt seg og ville heller testamentere arven til den hjemmehjelpen som han hadde gjennom den kommunale hjemmetjenesten.

Ifølge VG var testamentet ferdigskrevet og manglet bare signering, noe som skulle skje fredag 15. mars.

Artikkelen blir oppdatert