Hopp til innhold

Hundre Ryanair-ansatte søker bolig

Ett hundre ansatte i Ryanair søker nå bolig i distriktet rundt Moss lufthavn Rygge. Flyselskapet åpner sin base på flyplassen i slutten av mars.

Ryanair

Ryanair-ansatte trenger bolig nær Moss lufthavn Rygge så snart som mulig.

Foto: Rainer Prang / NRK

De ansatte i Ryanair må ha kort vei til jobben når flyselskapet etablerer sin første norske base, med tre fly fast stasjonert på Rygge, fra 28. mars.

Hundre personer fra hele Europa må skaffe seg bolig i området rundt Rygge, sier markedssjef for Rygge sivile lufthavn AS, Silje Thoresen.

– Det er et stort antall mennesker, men vi har tro på at vi skal hjelpe dem med å finne et sted å bo. Det er stort press på utleiemarkedet i Mosseregionen, men vi har gode kontakter som vil hjelpe til med å finne boliger, sier Thoresen.

Snittalderen på Ryanairs ansatte er rundt 25 år.

Moss nærmest

Ryanair åpner sju ruter fra Moss Lufthavn Rygge.

Ryanair oppretter sin base på Moss lufthavn Rygge med tre fly fra 28. mars. Med på lasset følger ett hundre ansatte som alle skal bosette seg i nærheten.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– De ønsker nok primært å bo sentrumsnært i en by, og da vil Moss være mest aktuell, tror Silje Thoresen.

Fredrikstad og Sarpsborg er også alternativer, men ligger lenger unna flyplassen.

Ryanair etablerer 18 nye ruter fra Rygge i forbindelse med åpningen av basen i Østfold. Fra før har de 9 ruter etter oppstarten høsten 2009. Rutene til Bremen og Bergamo legges ned til våren.

Totalt vil Ryanair ha 25 operative ruter fra Moss lufthavn Rygge kommende sommer.

Få ringvirkninger

Til nå har det ikke vært de helt store ringvirkningene som følge av den sivile lufthavnen på Rygge.

Flere aktører har planer om hoteller i nærheten av Moss lufthavn Rygge, men ingen er til nå påbegynt. Blant dem er en av storeierne bak flyplassen, Olav Thon. Thon har på tegnebrettet et sentrumshotell i Moss.

Fredrikstad-investorer eier tomten på motsatt side av E6 fra terminalen, og har planer om et stort hotell der. Heller ikke dette er på gang ennå.

Bosettingen av ett hundre ansatte i Ryanair med en snittalder på 25 år vil være blant de første målbare effektene.

Næringslivet var de som presset på for å etablere lufthavnen, men så langt er det i hovedsak ferie og fritidsmarkedet som benytter seg av Østfoldflyplassen.