Hopp til innhold

Hund og rev er bestevenner

Husker du Disney-filmen "To gode venner"? Nå har den norske reven Snusen blitt kjendis i utlandet etter å ha blitt bestevenn med hunden Tinni.

Det var under en skogstur i sommer at hunden Tinni møtte reven Snusen for første gang. Nå er de bestevenner og leker sammen så ofte de kan i skogene i nærheten av Ski, i Akershus.

– Det har bare bygd seg på. I starten var det litt avstand, og det tok litt tid før Snusen ble trygg på oss. Nå er de jo blitt gode venner, forteller fotograf og Tinnis eier, Torgeir Berge.

De tre treffes jevnlig på turer i skogen. Etter et halv år har Snusen nå blitt så komfortabel at også Berge får nærme seg reven.

– Jeg pleier å plystre for å fortelle Snusen at vi er her, og da kommer den løpende. Noen ganger sees vi flere dager på rad, og noen ganger går det noen dager imellom.

To gode venner

Hunden Tinni er fire og et halvt år, og er av typen Schæfer. Snusen er en rødrev.

Vennskapet mellom de to minner om Disney-filmen "To gode venner" fra 1981, der en hund og en rødrev er bestevenner.

Berge mener det er helt naturlig at hunder og rever er venner.

– Reven er i hundefamilien. De har jo like signaler, lyder og sånn, så det er nesten bare en dialektforskjell. Jeg tror Tinni har lettere for å tolke signalene til Snusen enn andre dyr. Språket er så likt, at de forstår hverandre godt, sier Berge.

Vil gi ut bok

Bildene av Tinni og Snusen er allerede blitt vist i flere utenlandske medier, blant annet i Daily Mail og The Huffington Post.

Hobbyfotografen forteller at han får henvendelser fra hele verden, fra mennesker som vil at han skal gi ut en bok om Tinni og Snusen. Nå ønsker han seg tilbud fra et forlag i Norge.

– Jeg kommer nok til å gi ut en bildebok etterhvert. Bare i natt har jeg jo fått over 200 meldinger på facebook fra folk som vil at jeg skal lage en bok.

Berit Helberg skal bidra på bokprosjektet.