Hopp til innhold

Huken pukkverk legges ned i 2014

Torsdag formiddag ble det bestemt at Huken pukkverk i Grorud legges ned om to år.

Huken pukkverk

For to år siden ønsket Oslo Vei å sprenge seg 400 meter lenger inn i Lillomarka på Grorud og forlenge driften til 2060. Bystyret stanset planene den gang, og torsdag ble det klart at hele pukkverket skal avvikles innen utgangen av 2014.

I en ekstraordinær generalforsamling i Oslo Vei As, instruerte byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V) selskapet til å avvikle pukk-og asfaltverket innen 31. desember 2014.

Hallstein Bjercke

Hallstein Bjercke (V).

Foto: NRK

– Vi mener vi har funnet et godt balansepunkt mellom lokale interesser og økonomiske interesser, sier Bjercke i en pressemelding fra byrådet i Oslo.

Huken pukk- og asfaltverk ligger i Ammerudveien i Lillomarka i Bydel Grorud og produserer pukk, grus, asfalt og betong. Huken eies av det kommunale selskapet Oslo Vei AS.

Naboer har kjempet i årevis for å bli kvitt pukkverket, mens Oslo Vei mener at Oslo trenger pukken og asfalten som blir produsert der.

– Veldig skuffende

Byrådet mener at en avviklingsperiode på to år er nok til å foreta en kontrollert og forsvarlig avvikling. Innen utgangen av 2012, skal det nye styret legge fram en konkret avviklingsplan.

Det er foreløpig ikke klart hva som skal skje med området etterpå, men en arbeidsgruppe skal utrede muligheter for etterbruk av området - i tråd med markaloven.

– Vi er veldig skuffet over besluningen. Konsekvensen er at råstoffene må fraktes fra andre områder som ligger lenger unna, med den forurensningen og de konsekvensene det har, sier administrerende direktør i Oslo vei, Arnt Rønning.

Byråden med lokale aksjonister ved Huken

Byråden i samtale med lokale aksjonister på stedet. De var strålende fornøyde med at det er satt en dato for nedleggelse.

Foto: Olav Juven / NRK