Hopp til innhold

Høyre er valgets vinner i Nedre Eiker

Valget viser et tydelig borgerlig flertall i Nedre Eiker, og det er usikkert om sittende ordfører Bent Inge Bye (A) fortsetter i vervet.

Elly Thoresen (H)

For åtte år siden overtok Elly Therese Thoresen (H) som ordfører i Nedre Eiker. I 2011 ga hun fra seg klubba. (Arkivbilde).

Foto: Mari Hvamb / NRK

Valglogo

Høyre får en oppslutning på 33,7 prosent i høstens kommunevalg i Nedre Eiker. Med det får de to nye representanter i kommunestyret, og totalt 14 av 41 representanter er fra Høyre.

Kommunestyret i Nedre Eiker utvides fra 35 til 41 representanter. Flere av partiene får dermed et ekstra mandat. Det gjelder Arbeiderpartiet, Senterpartiet, KrF og MDG.

Spenningen i Nedre Eiker handler nå om hvem som blir ny ordfører. De borgerlige partiene har et klart flertall. KrF, Venstre, Høyre og Frp har 22 representanter. Samtidig har Arbeiderpartiet, SV og Sp 18 representanter.

Kan bli tøffe forhandlinger

KrF ville ikke samarbeide med Høyre i forrige periode. De valgte Arbeiderpartiet som partner. Hvis de velger det samme nå, vil det være to samarbeidskonstellasjoner med eksakt like mange representanter.

Da vil Miljøpartiet De Grønne sitte med jokeren i Nedre Eiker.

De neste dagenes forhandlinger vil vise om Bent Inge Bye (A) eller Elly Therese Thoresen (H) svinger ordførerklubba de neste fire årene.