Hockeyfeber i Halden

Den tredje semifinalen mellom Comet og Frisk Asker er på det nærmeste utsolgt. Det er regelrett hockeyfeber i Halden.

Comets Inge Stokvik
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ishockeyklubben Comet har skrevet historie i årets sesong ved å ta seg til semifinalen i NM.

Det er den beste prestasjonen i klubbens 47 år lange historie.

- Det er enorm interesse for semifinalekampene. Det har det vært en fantastisk sesong i år både sportslig og økonomisk, sier nestleder i Comet, Jostein Stø, til NRK.

- Møt opp og prøv lykken

Jostein Stø

Jostein Stø sier hockeyinteresserte kan kapre billetter fra motstandernes billett-pott, dersom de møter opp ved Halden ishall i timene før kampen torsdag. Onsdag kl 09:30 var det 296 ledige billetter tilgjengelig på www.billett24.no og gjennom lokale utsalg. Alle disse er ståplasser. I tillegg har Halden ishall ledig 8 stk handicap-/ledsagerplasser.

Foto: Rainer Prang / NRK

Når dørene åpner til Halden Ishall kl 17:00 kommende torsdag regner klubben med å legge fram billetter til 100 ståplasser av de i alt 1 875 plassene i ishallen.

De 100 ståplassene kommer i tillegg til  øvrige billetter som er lagt ut for salg, men etter det NRK kjenner til begynner det å bli knapt med billetter på utsalgsstedene.

- Jeg håper folk møter opp og prøver å skaffe seg billetter. I fjor ble det varslet at billettene var slutt før noen av de viktige kampene, men bortelagets supportere møtte ikke opp i så stort antall som det var lagt av billetter til. Da ble dessverre en del plasser stående tomme, og det ønsker vi ikke skal skje igjen, sier Stø.

Også sist søndag, da Comet banket Frisk Asker i Halden ishall, var det dessverre ganske få bortesupportere på besøk. Muligheten for at flere Comet-supportere og andre hockeyfrelste skulle få se kampen var dermed plassmessig tilstede.

Bortelaget Frisk Asker har i følge reglene krav på inntil 25 prosent av billettene (drøyt 450), og torsdag før kampstart regner Comet med å ha et klart bilde av hvor mange Frisk Asker-supportere som kommer, og hva som kan selges til andre interesserte.

 - En god slump penger

Comet

En historisk god sesong for IK Comet rent sportslig og økonomisk. Kvartfinalene mot erkefienden Sparta betød mye for økonomien, og interessen i Halden er enorm for semifinalene mot Frisk Asker.

Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

At Comet er blant lagene som har holdt koken lengst i årets NM har ført dem til en rekordsesong, rent billettmessig.

Oppgjørene i kvartfinalen mot erkerivalen Sparta - Sarpsborg var midt i blinken for begge klubbene. Veien mellom Sparta Amfi og Halden ishall er kort, og lojale supportere tar uten videre 30 minutter i bil for å få se sine favoritter "mose" naboene.

- Det er klart det betyr en god del økonomisk at vi kan spille med større kapasitet i hallen enn tidligere, og at vi får være med på flere kamper mot de virkelige topplagene, sier Stø.

Comet har hatt rundt 300 flere tilskuere i snitt per kamp i år, sammenlignet med fjoråressesongen, og enda skal det bli bedre.

- Vi har lov til å ta inn 1 875 tilskuere i Halden ishall i dag, men når all utbyggingen er ferdig vil kapasiteten bli på 2 200 plasser og det er klart det betyr mye for oss, sier Stø.

1 100 av de 2 200 plassene i "nye" Halden ishall blir sitteplasser.

- God følelse

Comet har vist styrke i sudden death i årets sesong, og har tatt hjem mange poeng og seire i de siste dramatiske sekundene av flere viktige kamper i serien og i NM.

- Dette tror jeg er en egenskap som kan føre oss helt til finalen i år, sier Jostein Stø til NRK.

Han er fullt klar over at det hurtige Frisk Asker-laget er en lei motstander, men sier Comet i år har tatt poeng fra de beste lagene ved flere anledninger i årets sesong.

- Vi møter seriemester Frisk Asker, det er det ingen tvil om. Men jeg har en god følelse; Jeg tror vi kommer veldig godt ut av dette og spiller finale denne sesongen, sier Stø.