– Det er dette jeg har ventet på i ett år

Etter flere måneder på sidelinjen er Berat Jusufi klar for å snøre på seg fotballstøvlene igjen.

Berat Jusufi, Sarpsborg 08

Berat Jusufi er glad for å være tilbake for Sarpsborg 08.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Forsvarsspilleren har trent godt over en lengre periode, og har blitt belønnet med en plass startelleveren som trener Roar Johansen har valgt ut mot Sandefjord.

– Det kan ikke bli bedre. Det er helt nydelig å være tilbake, Det er dette jeg har ventet på i snart ett år. Et stort skritt for meg, og jeg er skikkelig på gang, sier Jusufi til sarpsborg08.no.

Sarpingen har virkelig gått gradene i norsk fotball. Han debuterte for klubben, som da het Sparta, i fjerdedivisjon i 1995. Siden har han vært med på samtlige opp- og nedrykk – hele tiden har han vært lojal mot klubben.

Følg kampen fra klokken 15.00:

Hoås tilbake etter tåskade

Roar Johansen, Sarpsborg 08

Sarpsborg-trener Roar Johansen håper på tre poeng mot Sandefjord.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Derfor er det svært gledelig for Sarpsborgs tilhengere at han nå virker å være tilbake for fullt. Også Sarpsborg-trener Johansen gleder seg over å ha den anvendelige spilleren kampklar.

– Berat er på gang. Vi ser at han mangler litt grunntrening i forhold til de andre, men han tar stadig nye steg, og vil om ikke lenge være en reell kandidat til en ellever, og det er veldig, veldig gledelig, sa han til 08TV tidligere denne uken.

– Det blir ikke noen enkel reise i Sandefjord til søndag heller, men vi skal være så forberedt vi bare kan, og håper at det er nok til å ta Sandefjord der nede.

Også Øyvind Hoås er tilbake fra start mot Sandefjord. Den høyreiste spissen har slitt med en tåskade siden treningskampen mot Kongsvinger i mars, og spilte bare den siste halvtimen i serieåpningen mot Start.

– Jeg regner med at den blir enda bedre inn mot kampen på søndag, og jeg får bite i meg det som er av smerter nå, og det regner jeg blir mindre og mindre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Øyvind Hoås

Øyvind Hoås er snart kvitt tåskaden han pådro seg i mars.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Håper på fornøyd hjemmepublikum

Sandefjord på sin side startet med en 3–2 seier over HamKam sist og forbereder seg på å stanse spissene til Sarpsborg i søndagens kamp.

– Martin Wiig og Øyvind Hoås kjenner jeg godt til, jeg har jo sett dem i hundre år. Hoås er en spiller som spiller med lave skuldre og som gjør akkurat som han vil utpå der. Vi må være tøffe og støte hardt, men de skal møte to av 1. divisjons beste midtstoppere, så vi håper at det skal ha noe å si, sier trener Arne Sandstø til sandefjordfotball.no.

– Men det er ikke de to som er det største problemet for oss, det er kollektivet Sarpsborg som er veldig spillende og gode, som stiller krav til oss som lag.

Video -Vi spiller i den nest beste ligaen, med de nest beste dommerne

Arne Sandstø håper at Sandefjords midtstoppere stanse Øyvind Hoås og Martin Wiig.

Foto: Nyhetsspiller

Sandstø sier også at Sandefjord skal ta med seg den gode prestasjonen fra Hamar, og gi sarpingene kamp om poengene i dag.

– Sarpsborg er en betydelig bedre motstander enn HamKam, men fokuset vårt må være på oss selv. Kampen mot Start viste at de er gode offensivt, men også har svakheter defensivt.

– Vi ønsker å vinne denne kampen, og jeg tror at folk skal være fornøyde når de går herfra på søndag.

Kampen startet klokken 15.00 søndag ettermiddag.