Hopp til innhold

Hjemløs i vinterkulda

Jerzy Interewicz er en av de mange hjemløse østeuropeerne som bor på gata i Oslo.

Video 0858bbd0-a693-43eb-924b-0c00dfcb9249.jpg

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tidligere har Interewicz hatt en varebil å sove i på Grünerløkka. Men en kveld ble bilen ramponert og slått inn av fremmede.

Hjemløs siden mai

– Jeg og kameraten min ble kjemperedde. Vi tok soveposene og madrassene våre, og kom aldri tilbake til stedet igjen, sier Interewicz.

Han har vært hjemløs siden mai og kjenner nå godt til Oslogatenes overnattingssteder. I nærheten av Solli plass viser Interewicz frem en transformator som det er mulig å sove ved fordi den pumper ut varm luft døgnet rundt.

Barna vet ingenting

Hjemme i Polen har Interewicz fire voksne barn, men ingen av dem vet at faren deres lever som uteligger i Norge.

– Hva skal jeg dra tilbake med? De vet bare at jeg har reist for å arbeide. Jeg kan ikke. Jeg har alltid vært en far som har ordnet problemer, og fikset alt for dem. Nå kan jeg ikke komme og be de om hjelp, sier Interewicz med gråten i halsen.

Tør ikke vise gjemmested

Interewicz ønsker ikke å vise frem kjelleren hvor han nå bor ulovlig sammen med flere andre. Han frykter at gjemmestedet skal bli avslørt, og at han nok en gang vil miste soveplassen sin.

– Hvis sånne bilder hadde blitt vist på TV hadde vi blitt urolige. Sånn som det er nå er det akkurat som om vi aldri hadde vært der. Vi sover, og så forsvinner vi, sier Interewicz.