Historisk Sandefjord-trippel

Sandefjord er i medvind. Seier 3-1 over Viking onsdag, sørget for historisk sus i vestfoldklubben.

Sandefjords trener Patrick Walker

Sandefjords trener Patrick Walker byttet inn Malick Mane i pausen og så sine elever vende 0-1 til 3-1 mot Viking. (Arkivfoto)

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Aldri før har laget fra hvalfangerbyen startet sesongen med tilsvarende suksess, og aldri før har Sandefjord vunnet tre kamper på rad i eliteserien.

Les også: Kampen minutt for minutt
Les også: Alt om Tippeligaen

Overraskende start

Fjerdeplass når en firedel av eliteserien er unnagjort, og ubeseiret på eget gress etter fem hjemmekamper (3-2-0), kan trygt kalles overraskende av det nedrykkstippede vestfoldlaget.

Etter en svak førsteomgang der Børre Steenslid på overtid sendte Viking i ledelse, het Sandefjord-trener Patrick Walkers mottrekk Malick Mane. Med senegaleseren på banen, stormet hjemmelaget i angrep og snudde kampen.

Myhre-tabbe

Thomas Myhre må gi tapt for skudd fra Ebrima Sohna

Thomas Myhre måtte gi tapt for skudd fra Ebrima Sohna.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Åtte minutter etter pause utlignet Ebrima Sohna på det som skulle være et lavt innlegg foran mål, men som endte med en tabbe av tidligere landslagskeeper Thomas Myhre.

Nye åtte minutter med blåtrøyepress senere, og et skudd av Fenan Selcinovic fra skrå vinkel snek seg inn i Myhres korthjørne til 2-1.

67 minutter ut i kampen jublet Viking-spillerne for scoring etter et hodestøt av Mame Diouf Niang, men dommer Espen Berntsen dømte ikke mål selv om TV-bilder skapte mye tvil om Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen hadde ballen i sikkert grep på den ene eller andre siden av målstreken.

Rascic avgjorde

Innbytter Admir Rascic satte spikeren i kista to minutter før full tid.
Viking innehar femteplass i eliteserien, men er fire poeng bak Sandefjord på plassen foran etter sesongens første bortetap.