– Hevnoppgjør i narkotikamiljø

Drapet på en 26 år gammel svensk kvinne i Oslo natt til tirsdag var et hevnoppgjør i et narkomiljø, skriver Dagbladet.

Krimteknikere i Fredensborgveien i Oslo etter drap

Den døde kvinnen ble funnet inne i leiligheten, og en mann ble funnet like utenfor boligen. Her sees krimteknikere dagen etter drapet i Fredensborgveien i Oslo.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Pressekonferanse drap Oslo

Grete Lien Metlid.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Advokat Johnny Veum

Johnny Veum.

Foto: Advokatfirma Andenæs Aaløkken Veum DA

En 28 år gammel mann har tilstått at han drepte kvinnen i Fredensborgveien. Kjæresten hennes ble livstruende skadd.

Konflikt om penger og narkotika

Ifølge Dagbladets opplysninger var angrepet et hevnoppgjør med bakgrunn i en langvarig konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger, hasj og marihuana.

Til avisen sier etterforskningsleder at politiet ikke vil bekrefte at drapet har bakgrunn i et narkotikaoppgjør.

– Det er tidlig i etterforskningen. Jeg kan ikke kommentere hva som kommer fram i avhør, blant annet på grunn av faren for bevisforspillelse, sier Grete Lien Metlid.

– Langvarig konflikt

Ifølge forsvareren til 28-åringen var ikke drapet planlagt. Drapet skal ha vært en konsekvens av en langvarig konflikt med de to som ble knivstukket. Hvilken rolle de fire andre siktede i saken har, ønsker ikke Johnny Veum å gå inn på.

– Han har vært opptatt av å fortelle om seg selv og sin rolle, men jeg kan ikke kommentere mer på grunn av den pågående etterforskningen, sier han.

Den 28 år gamle svenske mannen ble pågrepet av politiet og siktet for drap tirsdag ettermiddag. I avhør skal han ha hatt problemer med å huske hendelsesforløpet drapsnatten.

– Han erkjente umiddelbart at det er han som er ansvarlig for drapet og drapsforsøket, sier mannens forsvarer, Johnny Veum, til NRK.

– Aggressiv

Mannen som nå har erkjent drapet, er tidligere dømt for alvorlig kriminalitet, deriblant trusler, mishandling og grove krenkelser mot en kvinnelig partner (grov kvinnofridskränkning), ifølge Aftonbladet.

Avisen har snakket med flere personer som står 28-åringen nær. De beskriver ham som en svært aggressiv person, som kan ha vanskelig for å kontrollere utbruddene sine.

– Han er absolutt farlig for allmennheten, sier en av kildene til avisen.

I dag tar politiet stilling til om de fem siktede skal fremstilles for varetektsfengsling.

Følte seg utrygg

Den svenske kvinnen som ble drept i Oslo natt til tirsdag, bodde i et kollektiv sammen med flere andre personer. Eieren av leiligheten bekrefter at hun følte seg utrygg i leiligheten etter innbruddsforsøk og ville flytte.

– De som bodde i kollektivet har gitt utrykk for at de har følt seg utrygge, bekrefter styreleder og eier av leiligheten Dag Håland til NRK.

Frendensborgveien

Natt til tirsdag ble en svensk kvinne funnet drept i Fredensborgveien i Oslo.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix