Motorsportnettsted: – Solberg vurderer Dakar Rally

Verdensmesteren i rally og rallycross kan bli gjenforent med de tidligere rivalene Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen til neste år.

Petter Solberg slår ut med armene etter VM-runden i rallycross i Sverige

NY SPORT: Petter Solberg linkes nå til en ny motorsportsatsing, denne gangen Dakar Rally. Solberg vraket rally for rallycross foran 2013-sesongen.

Foto: Steinli, Jørgen / NTB scanpix

Det er autosport.com som melder at de tre rallyveteranene kan bli konkurrenter på ny i 2016-utgaven av det tradisjonsrike og prestisjefylte Dakar Rally.

– Det er noe som interesserer meg, men det må i så fall være med det rette teamet og den rette bilen, skal Solberg ha sagt.

NRK har ikke lykkes med å få en kommentar fra den regjerende verdensmesteren i rallycross angående denne saken.

Snakkes om Peugeot

Fra før er det allerede klart at finske Mikko Hirvonen skal kjøre en X-raid Mini i rallyet til neste år, og det er også kjent at Sebastien Loeb har testkjørt en 2008-modell Peugeot i Marokko. Autosport.com melder at det nå er opp til Loeb selv å vurdere om Dakar-rallyet passer inn i planene for den videre karrieren hans.

Det skal være Peugeot som har gjort et framstøt også overfor Petter Solberg, som vraket rallybilen for rallycross etter en skuffende 2012-sesong. Overgangen har vært en suksess for spydebergingen, som altså ble tidenes første verdensmester i rallycross i fjor.

Mikko Hirvonen

KLAR: Finske Mikko Hirvonen har allerede annonsert at han stiller i Dakar Rally 2016.

Foto: MIKKO STIG / Afp

Hirvonen sier ifølge motorsportnettstedet at han håper gjenforeningen med de to tidligere konkurrentene blir virkelighet.

– VI må jo se hvordan planene deres utvikler seg, men det ville vært flott å få muligheten til å kjempe mot dem igjen.

Flyttet til Sør-Amerika

Dakar Rally var tidligere kjent som Paris-Dakar Rally, og har blitt arrangert siden 1979. Det konkurreres i fire ulike klasser; bil, motorsykkel, lastebil og firehjuling.

Fra og med 2009 har ørkenrallyet blitt arrangert i Sør-Amerika. I nyere tid har flere rallyførere hatt suksess i Dakar Rally, og både Carlos Sainz og Naser Al-Attiyah har vunnet bilklassen.

Pål Anders Ullevålseter er den mest suksessrike nordmannen i rallyet, med en andreplass i motorsykkelklassen fra 2010 som beste resultat.